Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EKMEĞİNİ paylaştığımız, çocuklarımıza ortak güvenli yaşam sağlama sorumluluğu altında olduğumuz, kültürünü, değerlerini, acılarını, sevinçlerini paylaştığımız bu vatanın geleceğini tehdit eden haber, teröristlerin saldırıları değildi. Güneydoğu Bölgesi’ne İstanbul’dan gitmesi gereken otobüslerin saldırı tehlikesiyle kalkamamasıydı.

        İnsani düzeyde dış ve iç tehlikeleri yüzlerce yıldır karşılayabilmiş, bunu yaparken de gündelik kardeşliğini bozmamış, her şeye rağmen soğukkanlılığını ve kardeşliğini bozmamış bu ülkenin, bu ortak vatanımızın asıl geleceğini karartacak, o geleceği çocuklarımızın elinden çalacak gelişme, teröristin silahlı saldırısı değil, bu otobüsler içinde ekmek parası için, ailesini ziyaret için veya bir evliliğin temelini atmak için o bölgeye gidecek insanlara saldırabileceklerin de çıkmasıdır.

        Terörist aslında önemli değil onun yaptıkları ve yapabileceğinin çapı ve sınırları bellidir. En fazla canımızı yakar, ama onun asıl amacı bizi bize düşürmek, kardeşliğimizi, gündelik yaşam içindeki yılların stres testlerinden geçmiş uyumumuzu bozmaktır. Terörist ancak bu olduğu zaman zafer kazanmış olur yoksa silahla, kalleş pusularla kazanacağı bir şey yoktur; dediğim gibi sadece canımızı yakar. Ancak onun bölme planına yenik düşersek, içimizde kabaran öfkeyle kardeş kardeşi vurmaya başlarsa, işte o zaman yıkılırız, kaybederiz ve mahvoluruz. Aman onun oyununa düşmeyelim, aman kardeş kardeşi vurmaya başlamasın. Marşı unutmayın: “Olur mu böyle olur mu, kardeş kardeşi vurur mu?”

        O otobüslerde bir evlilik kurmak için gitmekte olan masum bir kardeşiniz de olabileceğini düşünün diye vurgulamak için yazdım. Çünkü biliyorsunuz bizi terör ile bölmeye yıllardır çabalamalarına rağmen bizler gündelik yaşamda, hayatımızda Kürtler-Türkler birbirimizden kız aldık, damat verdik ve çocuklarımız her ikisini de seven sadece vatandaşlar olarak doğdu yıllardır. Hepimizin ailesinde bir Kürt akrabası olabilir, benim de var, üstelik aile düzeninde çok da yakınım.

        Onun için ne yapıyorsun kardeşim, aman tehlikeyi gör ve sakin ol. Bizler bugünlerde sakin olursak, kardeşliğimizi, gündelik yaşamdaki huzurumuzu, işbirliğimizi bozmazsak görün bak o terör nasıl da yenilecek.

        Ben bu tür olaylar ertesinde hep birlikte kol kola yürümeyi başarmış İspanyol’u ve Fransız’ı çok kıskanıyorum ve bugünlerde bizler neden böyle kol kola yürüyemiyoruz diye düşünüyorum.

        Emin olun refah seviyemiz onlardan düşük olsa da, eğitimimiz onlardan daha az olsa da bizim halkımız İspanyol’undan da Fransız’ından da çok daha bilinçli ve ne yaptığını bilen gören kafalara sahiptir.

        Bugün teröre, teröriste verilecek en büyük cevap onun bölme oyununa düşmeden, “Daha da bütünleştik” mesajı vermektir. Haydi teröriste cevap olsun diye kol kola kardeşçe, omuz omuza Kürt ve Türk birlikte yürüyelim ve terörizmi lanetleyelim.

        Diğer Yazılar