Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bugün global dünyada, bünyesinde güçlü bir gazete bulunan medya şirketleri arasında yer alan Habertürk, dijital alanda gazetecilik ve yayıncılık konusunda en ön sıralardadır.

        Bu hayli iddialı bir söz, bunun farkındayım.

        Birçoğunuz bu sözü, içinde bulunduğum medya şirketi hakkında abartılı bir övgü girişimi olarak görecektir, bunun da gayet tabii ki farkındayım.

        Böyle algılanma risklerini rahatlıkla göze alıyorum.

        Şunu da söylemeliyim; yaşım, tecrübem, dünyadaki gelişmeler hakkındaki bilgim ve bugün bulunduğum yerdeki konumum, gerçekçi olmayan laflar etmemi ve olmayacak hayaller kurmamı engelliyor.

        Abartıya girersem, olmayanı övmeye çalışırsam bunun hem çalıştığım kuruma hem de bana kişisel maliyetinin çok yüksek olacağının farkındayım.

        Bütün bunları söyledikten sonra iddiamı yineliyorum: “Bugün HABERTÜRK, bünyesinde önemli bir gazete bulunduran medya şirketleri arasında dijital yayıncılık ve habercilik konusunda en ön planda yer almaktadır.”

        *

        İddia düzeyimi biraz daha yükselteceğim: “Önüne geçtiğimiz global medya devleri arasında Washington Post ve New York Times da vardır.”

        Bizler bu kurumlarda neler olduğunu en iyi bilen ekibiz. Neyi yaptıklarını, neyi yapamadıklarını çok iyi biliyoruz.

        Global düzeyde hepimizin ortak sorunu şudur: “Dijital dünyada iddialı bir şekilde var olurken, bünyemizde bulunan gazetelerin kalitesini nasıl yüksek tutarız?”

        Habertürk’ün dünya medya şirketleriyle birlikte çözmeye çalıştığı ana sorun budur.

        Çözümü zorlaştıran teknoloji veya yazılımlar değil, bunlar hepimizde üç aşağıya beş yukarı aynı düzeyde var.

        Asıl sorun, Washington Post ve New York Times’ta da görüldüğü gibi, dijitalin sunduğu imkânları kabul etmekle birlikte gazetesinde kaliteden taviz vermeyecek yayın yönetmeni bulmak ve aynı zamanda gazete çalışanlarına dijital gerçeği kabul ettirmektir.

        Habertürk bugün HTDOKUN sistemiyle hem okuyucularımıza kâğıdın dijital dünyadaki yerini tekrar düşündürmüş hem de kendi içinde büyük bir zihniyet devrimi gerçekleştirmiştir.

        Bu zihniyet devrimiyle Habertürk Gazetesi, bugün aynı ligde yer aldığı dünya devi medya şirketlerinin birkaç adım önüne geçmiştir.

        Onların yıllar süren iç mücadeleler sonucu zihniyet olarak henüz gelebildikleri noktayı, Habertürk bugün HTDOKUN uygulamasıyla geride bırakmıştır.

        Bugün gazetemize bakın, hemen her haberin, yazının dijital anlatım imkânlarına açık bir şekilde hazırlanmaya başlandığını göreceksiniz.

        Bu zihniyet devriminden sonra gidilebilecek tek hedef kalıyor; o da dijital dönüşümde örnek bir model oluşturmaktır.

        Diğer Yazılar