Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Binali Yıldırım’ın Başbakanlığa atandığı tarihi, ileride Türk tipi başkanlık sisteminin doğuş yıldönümü olarak hatırlayacağız.

        Bu sistemin resmi yapısı ortaya henüz çıkmadı ama görünen o ki bizim başkanlık sistemi şöyle çalışacak: Devletin başı olan, büyük hedefleri koyan, global dünyada Türkiye’ye yön veren güçlü başkanın koyduğu hedeflerin ve vereceği talimatların hızla uygulanıp hayata geçirilmesi, onunla tam uyum içinde olacak bir icraatçı iş bitirici Başbakan tarafından yürütülecek. Şu dönemde karşı karşıya olduğumuz sorunlara ve acil el atılması gereken meselelere baktığımda Başbakanlık koltuğuna Binali Yıldırım’dan daha iyi bir isim olamazdı diyorum. Büyük hedefleri, büyük projeleri tamamlamak konusunda ondan daha iyi olan bir siyasetçi bulamazsınız. Devletin büyük çıkarları zaten Erdoğan’a teslim, onlar da emin ellerde.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye için yeni büyük hedefler koyarsa bunların da icraatçı/iş bitirici rasyonalist Başbakan tarafından hızla gündeme sokulacağına emin olabiliriz.

        Örneğin Cumhurbaşkanı turizm konusunda yeni bir bakış yeni bir master planı isterse, Başbakan Yıldırım’ın bunu kısa zamanda en kapsamlı biçimde sunmaya hazır olacağına emin olabiliriz veya Cumhurbaşkanı tarım sektörü için aynı şeyi istemiş olsun yine aynı şekilde hızlı sonuç alacağımızı düşünüyorum bundan sonra.

        Evet, Türk tipi başkanlık sisteminin esasları ortaya çıkmaya başlamıştır. Pratikte işleyişlere bakılarak sistemin Anayasa’sının da önümüzdeki günlerde yazılmaya başlanacağını tahmin ediyorum.

        Bugün esasları ortaya çıkmaya başlayan bu sistem Türkiye için en iyi olacak sistemdir. Türkiye’nin sorunlarını aşabilmek için hızlı ve kararlı hareket etmeye ihtiyacı var. Vizyona da ihtiyaç var. Güçlü başkan altında icraatçı iş bitirici Başbakan formulü, global dünyanın bugünkü durumunda olabilecek en mükemmel sistemdir.

        HOUZZ ÖDÜL ALDI

        Google Play ödül töreninde en iyi Android App ödülünü Houzz aldı. Bir iç mimarlık ve dekorasyon App’i olan Houzz’un bu ödülü alması sürpriz olmadı, çünkü App uzun süredir kullanıcılardan çok iyi yorumlar alıyordu.

        MEŞHURLARIN HAYVAN DUYARLILIĞI

        Örgütlü duyarlılık gösterecekleri ve aktivist tavırlar alabilecekleri sosyal sorunlar arayan meşhurlar şimdi de kuralsız, korsan avlanan kişilerin elinde nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan filleri, gergedanları gündemlerine aldılar. Elizabeth Hurley’in Kenya’ya gidip sorunu yüksek sesle dile getirmesiyle sorun hem gobal gündeme girdi hem de hayvanları korumak için oluşmaya başlayan harekete dikkat çekti. Susan Sarandon, Oscar’lı aktrist Lupita Nyong’o da bu koruma hareketinin aktif üyeleri arasında.

        KÖKLER DİZİSİ YENİDEN

        Tek kanallı televizyon döneminde Kökler dizisi hepimizi ekranın başına çakardı. Onun oynadığı saatlerde sokaklar boşalır, herkes evine çekilirdi. Misafirlikler de onun saatine göre ayarlanırdı. Alex Haley’in aynı adlı romanından uyarlanan “Roots” dizisinin yeni çekimi yakında gösterime girecek. Bizim kuşağa köleliğin tarihi ve gelişimi hakkında esaslı bilgi veren bu dizinin yeni kuşak tarafındanda izlenebilecek olması çok güzel.

        KÖPEK FARESİ

        Amerika’nın ilk köpek kafesi Los Angeles’ta açılmış. Acaba orada hazırlanan machiato benim içtiklerimden daha mı iyidir? Sokakta köpek dolaştıran insan ayısı öyle arttı ki bir köpek kafesi de bir an önce Cihangir’e açılmalı bence. Eğer açılırsa bizim sitenin (www. haberturk.tv) yayın yönetmeni olan Mehmet Kenan Kaya’nın köpeği Paşa’nın kafenin en iyi müşterisi olacağına eminim.

        RUH HASTALIĞI KOMEDİSİ

        Komedi dünyası birçok ciddi konuyu ele alıp bundan komedi malzemesi çıkarmıştır. Bugüne kadar ruh hastası insanlar hiçbir zaman komedinin malzemesi yapılmamışlardı. Bu da değişti. Netflix, “Lady Dynamite” adlı bir komedi gösterime soktu. Konusu da çeşitli ruh hastalıklarına sahip ve bunlarla baş etmeye çalışan bir kadın. Bakalım izleyicilerden ne tür tepkiler alacak bu yeni dizi.

        YOUTUBE VE VR

        Google var gücüyle Youtube’u “virtual reality” (VR) platform için hazırlıyor. Sosyal medyada bunun nasıl sonuçlar doğuracağını kimse tam tahmin edemiyor, ama belirsizliklere rağmen bunun yapılması gerektiği belirtiliyor, yani Google’ın Daydream adlı yeni virtual reality girişimi kesintisiz sürdürülecek.

        Diğer Yazılar