Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Rusyaile ABD arasında son Suriye ateşkesi planına ilişkin görüşmeleri yerinde izlemeyi çok isterdim. Bir gazetecinin böyle bir şeyi neden isteyebileceğine dair aklınıza şu alternatifler gelebilir:

        Bu gazeteci olayı yerinde izlemek istiyor çünkü;

        1- O çok ciddi bir gazeteci.

        2- Suriye’yle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor, Suriye’ye çok önem veriyor.

        3- Özgür Suriye Ordusu’ndan yana tavır almanın bir gazetecinin onur meselesi olduğuna inanıyor.

        4- Bunların hiçbiri.

        Benim açımdan doğru cevabın 4’üncü şık olduğunu söylemeliyim.

        “Peki durum böyleyse hâlâ neden olayı yerinde izlemek istiyorsun?” diye de sorabilirsiniz.

        Okuduğuma göre, çok uzun süren görüşmelerin bir aşamasında dışarıda sabırsızlıkla bekleyen gazetecilere pizza ve votka gönderilmiş. Pizzanın Amerikan delegasyonundan, votkanın da Ruslardan geldiği söylenmiş.

        Acaba bu hiç söylenmeseydi, pizzanın Ruslardan geldiğini düşünebilen bir gazeteci olabilir miydi diye de merak ediyor insan. İşte ben tam o anda orada bulunmak ve pizza ile votkayı tüketmek için olayı yerinde izlemek isterdim. Hatta pizza hiç olmasaydı, sadece Rus delegasyonunun gönderdikleri olsaydı bile orada bulunmayı daha çok isteyebilirdim.

        İNŞALLAH BİR GÜN SAVAŞIRLAR

        “Başka hangi haberi izlemek zevkli olabilirdi” biliyor musunuz?

        Eğer Fransa ile İtalya arasında bir gün savaş çıkarsa, onların daha sonra girişecekleri barış görüşmelerini izlemek, bir gazeteci için mesleğinin zirvesi olmalı.

        Çünkü düşünsenize, onlar Rus-ABD görüşmelerinde olanı örnek alıp biz gazetecilere arada yemek ve şarap gönderirlerse bu hakikaten çekilen tüm zahmete değerdi.

        Eğer Türkiye de bir gün Ortadoğu barış görüşmeleri masasına oturursa, bizim devletten de biz gazetecilere Gaziantep mezelerinden oluşan bir masa döşetmesini ve isteyene rakı servisi yaptırmalarını beklerim.

        Diğer Yazılar