Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bizim meslek ilginçtir, arada bir sürprizler yapar insana.

        Örneğin ben kendimi bildim bileli yukarda başlığa çektiğim düşünceyi taşırım içimde.

        Bunu direkt söylemek, ne kadar içten olursanız olun etkili olmayabilir; insanları ikna edemeyebilirsiniz. Size “Milliyetçi duyguları coşmuş bir vatandaş konuşuyor işte o kadar” diye yaklaşabilirler.

        BÜYÜK DEVLETİN FOTOĞRAFLARI

        Ama bayramın ilk günü ajanslardan öyle fotoğraflar düştü ki medya merkezlerine, bunlar başlıkta söylediğim duyguların fotoğrafı gibilerdi.

        Bu fotoğrafları Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne darbeler vurmaya çalışan hainler ve Türk ordusunu terör örgütleriyle denk tutmaya çalışan yabancı kaynaklar iyi incelemeliler. Herkese haddini bildiren şeyler görülüyor bu fotoğraflarda: Bayramın ilk günü, sıfır noktasında teröristlerle mücadele etmekte olan askerlerimizi, onları orada görevlendiren devlet, unutmamış ve baklavasını, özenle paketlenmiş bayramlıklarını bile ihmal etmeden göndermiş.

        TÜRKİYE CUMHURİYETİ BUDUR

        İşte devlet budur. Hep diyoruz Türkiye Cumhuriyeti Devleti köklüdür; sağlam devlet geleneklerimiz var diye ya, evet bu fotoğraf da bunun sadece Türk’ün Türk’e propagandası olmadığını, gerçek olduğunu gösteriyor.

        Savaşmaya gönderdiği askerinin bayramını unutmayan, onun bayramını o ortamda bile baklavalarla, bayramlık şekerlerle kutlamayı bilen devletimiz var bizim. Bu coğrafyada bunun kıymetini bilelim ve Atatürk’ün kurduğu bu cumhuriyetle övünelim ve bu değerlerimizi koruyalım.

        ZAFER MUTLAKA GELECEK

        Bu fotoğraflar Türkiye’nin hiçbir terör örgütü karşısında geri adım atmasının mümkün olmadığını ve onları mutlaka yeneceğini gösteriyor. Üstelik bu fotoğraflar devletimizin ve Silahlı Kuvvetler’imizin 15 Temmuz nedeniyle ağır darbe aldığı ve yıpratıldığı bir dönemde çekilmiş. Bugünlerde bile şahsiyetini vakurluğunu kaybetmeyen bir devletin üç beş çapulcu karşısında yenilebileceğini düşünenler ya aptal ya da kendini bilmezdir. Hainler bize bir ara darbe vurdular ama devletimiz şimdi arınma temizlenme sürecinde ve bundan bugün olduğundan çok daha kuvvetli çıkacak.

        Savaşmaya gönderdiği askerinin bayramlık baklavasını, şekerini unutmayan bu devlete sahip olan cumhuriyetimiz, bu coğrafyanın büyük abisi ve düzen koyucusu olacaktır. Bundan ne global güç merkezlerinin ne de lokal çapulcu teröristlerin bir şüphesi olsun.

        MEZBAHA

        “Kurban kesimi eziyete dönüştü” haberlerini izlerken elimde olmadan bir gün İstanbul mezbahasında gördüğüm manzarayı hatırladım.

        Bir ara Habertürk TV’ye Mr. Gurme adlı bir yemek programı yapıyordum. Et konusuna ayırdığımız bölüm için yazdığım senaryoda mezbaha çekimi de vardı. Mezbaha acemisi açısından içinde kolaylıkla kaybolabileceği ve başına kazaların gelebileceği bir yer. Ama ben şanslıydım, çünkü et konusunun çekimi için bunun büyük ustası Günaydın Et’in kurucusu Cüneyt Asan ile çalışacaktım ve bizi mezbahaya, avucunun içi gibi bildiği mekâna o götürdü.

        Çekimlere başladık, ama bir aşamasında benim içim cızzz etti, yüreğim dağlandı resmen. Hayvanlar bir taraftan getiriliyor ve girişte kesildikten sonra çengellere asılıp çeşitli bölümlere gönderiliyorlar. Bunda bir sürpriz yok; mezbahanın amacı ve tanımı bundan ibaret. İlk girişte hayvanlar başta sakin olarak giriyorlar içeriye; sonra biraz ilerde olacakları görünce arka ayaklarıyla durmaya, gitmemeye çalışıyorlar, ama yerler ıslak olduğundan kayıyor ve sonlarına doğru panik içinde gidiyorlar. Ben bunu gördüğümde hayvanın o aşamada yaşamış olması gereken paniği içimde hissettim doğrusu. Kurban kesim işini yaparken de işi hızlı ve ustaca yapmak gerekiyor şu acemi kasaplar ellerini çekseler çok iyi olacak.

        DEVLET MEZBAHADA DA GÖSTERDİ BÜYÜKLÜĞÜNÜ

        İlk yazıda Türkiye’nin ne kadar büyük bir devlet olduğunu gösteren fotoğraflardan bahsediyordum ya... Mezbahada bile o gün bunun kanıtını görebildim. O gün mezbahada Yahudi vatandaşlarımızı düşünerek onların dinine uygun et kesiminin başında durması için bir haham görevlendirildiğini görmüştüm. Bu coğrafyada başka bir Müslüman ülkede bunun olabileceğini düşünebiliyor musunuz? İşte bu yüzden Atatürk’ün kurduğu bu cumhuriyetin kıymetini hepimizin iyi bilmesi gerekiyor.

        Diğer Yazılar