Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Amerikan radikal sağı, Trump’ı seçtirmek için son ağır kozunu oynamaya hazırlanıyor. Hillary Clinton hakkında yarın lezbiyen bir ilişki yaşadığı söylentisinin yayılma hazırlığı olduğu öğrenildi.

        Bill Clinton döneminden tanıdığım ve o günlerde ona kurulan onlarca karanlık tuzağın, iftira mekanizmalarının nasıl hazırlandığı konusunda çok bilgili olan, o karanlık çevreleri iyi tanıyan bir kişiyle yaptığım görüşme sonunda bu hazırlığın yapıldığını öğrendim.

        KARANLIK ÇEVRELER YİNE DEVREDE

        Bana bu bilgiyi veren Amerikalı dostum, Bill Clinton döneminde faal olan Amerikan sağının en karanlık unsurlarının tekrar devrede olduğunu ve Hillary’ye seçim öncesinde son gün tuzağı hazırlamak için çalıştıklarını anlattı.

        Öğrendiğime göre Hillary Clinton’ın, yakın danışmanı Huma Abedin’le eskiden lezbiyen bir ilişki içinde olduğu anlatılacakmış. Hillary’nin, kocasının başkanlığı sırasında giriştiği seks maceralarına karşı misilleme yapmak için kendisine asistan olarak gelen genç Huma Abedin ile ilişkiye girdiğini söyleyeceklermiş.

        Bu söylentinin ilk kez “Drudge Report”ta önümüzdeki 2 gün içinde (hatta net olarak yarın) çıkacağı söylendi bana. Bu Drudge Report, Bill Clinton’ın Monica Lewinsky ile yaşadıklarını ilk kez yayınlayan internet haber sitesiydi. Şimdi de Hillary Clinton hakkında bu söylentiyi/haberi yayınlamaya hazırlanıyorlar.

        Bunu duyunca şoke oldum ve ne yalan söyleyeyim, seviyenin bu kadar düşürülmesine de inanamadım. Ama Clinton soyadından ölümüne nefret eden çevreler var ve bu soyadını taşıyan bir kişinin daha Beyaz Saray’a girmemesi için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazırlar.

        FANATİKLER, KOMPLOCULAR

        İçlerinde fanatikler, aşırı dindarlar, ırkçılar, komplo teorilerine inanarak yaşayanlar, ruh sağlığı bozuk olanlar da var bu grupta. Yalan söylemekten, iftira atmaktan hiç çekinmiyorlar, söyledikleri yalanlara kendileri de inanıyorlar. Yani son derece saldırganlar.

        Bana bütün bunlar eskiden beri çok güvendiğim, bu işleri bilen bir kişi tarafından anlatılmasına rağmen ben hâlâ bu söylentiyi yaymaya cesaret edemeyeceklerini düşünüyorum. Ama hazırlıklar var ve bu konuda merkez medyada yer almayan haber kanallarında imalar yapılıyor, sosyal medyadan “Cumartesiyi bekleyin” mesajları atılıyor, “Hillary de seks skandallarından payına düşeni alacak” cümleleri yayılıyor.

        Cesaret edip de bu söylentiyi yaymaya başlarlarsa ne olur acaba? Hillary seçim yarışının çok sıkılaştığı veiki adayın oylarının birbirine yaklaştığı bugünlerde bir skandalı daha kaldırabilir mi bilemiyorum. Ama karı-koca olarak onlar, bu tür skandallarla yaşamayı bir hayat tarzı haline getirmiş durumdalar. Bu nedenle Hillary Clinton, bu söylentiye rağmen seçimi kazanma ihtimalini sürdürür diye düşünüyorum.

        Benim umudum, bu komployu planlayan çevrelerin, Matt Drudge ve arkadaşlarını bu komployu başlatmak amacıyla kullanmamaları ve gelecek tepkilerden korkup bu işten vazgeçmeleri.

        HİLLARY, İRAN KONUSUNDA OBAMA'DAN FARKLI DÜŞÜNÜYOR

        “Seçimden sonra ABD’nin bölgemize ve Türkiye’ye yönelik politikaları nasıl olur?” sorusunu sorduğum yazımdan sonra Amerikan yönetimini çok yakından takip eden bir dostumla konuştum. Hillary Clinton’ın İran konusunda Obama’dan farklı düşündüğünü ve bugün uygulanmakta olan politikayı sürdürmeyebileceğini söyledi.

        Malum Obama, ABD’nin yıllardır sürdürdüğü Sünni ülkelerle müttefikliğe dayanan bölge politikasından vazgeçmiş ve Musul operasyonunda görüldüğü gibi İran merkezli bir Şii eksenli politikaya geçmiş görünüyor.

        Türkiye’nin yakın gelecekte bölgedeki konumunu hayli yakından ilgilendiren bu politika değişikliğine Obama güveniyor, ama onunla birçok konuda anlaşan Hillary Clinton’ın İran konusunda Obama kadar net bir tavrı olmadığı anlaşılıyor. Yani Hillary seçilirse bölgede Türkiye’yi rahatsız eden bu son Amerikan politikasından vazgeçmesi ve ilişkileri tekrardan eski eksenine oturtması bekleniyor.

        Bu arada Türkiye ile Suudi Arabistan dışında İsrail’in de Amerika’nın İran merkezli Şii eksenli politikasından rahatsızlık duyduğu, Hillary Clinton’ın ise İsrail çıkarlarına çok daha duyarlı olduğu için bu yeni politikadan vazgeçebileceği söyleniyor.

        OBAMA, SİYASİ SNAPCHAT'TE

        Bu seçimde milenyum kuşağının, yani ilk kez oy verecek gençlerin oyları hayati önem kazandı. Hillary Clinton için aktif kampanya gezileri yapan Başkan Obama, son olarak bu kuşağa en etkili ulaşım yolu olan Snapchat uygulamasını kullanarak Hillary’ye destek istedi.

        Snapchat’in Discover bölümündeki Politica Show programında 60 milyon kullanıcıya seslenen Obama, “Eğer ben bile bu Snapchat’i böylesine kullanabiliyorsam siz de doğru oy verebilirsiniz” dedi. Yapılan tespitlere göre şovun ulaştığı 60 milyon kullanıcının yüzde 41’i 18 ile 34 yaş grubu içinde, yani adayların şu anda en çok ulaşmak istedikleri grup.

        Obama’ya Snapchat’i kullanmayı kızı Sasha’nın öğrettiği söyleniyor. Babasının her sabah Oval Ofis’te birlikte kahvaltı ettiği Sasha, bu kahvaltıların videolarını Snapchat’te yayınlamakla işe başlamış, sonrasında babasını bunu kullanmaya ikna etmiş ve böylece Demokratlar, gençlere yönelik Snapchat kozunu oynamaya başlamışlar.

        Diğer Yazılar