Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trump’ın başstratejisti Steve Bannon, Beyaz Saray’da bir tür anti İslam gölge hükümeti kurdu. Üyeleri arasında AK Parti hükümetine ve Erdoğan’a düşman olan insanlar da var. İstanbul doğumlu Işık Abla da bu çevrelerin “İslam ve Erdoğan karşıtı görüşlerini Amerika’ya yayma” görevini üstlenmiş durumda

        Washington’da ısınma turlarıma başlayıp derin ilişkileri iyi bilen eski kaynaklarımla konuşunca bugüne kadar hiç duymadığım bir gizli dünya açıldı önüme.

        Türkiye, derinden çalışan bu gizli dünyayı tanımaz ve tedbirini almazsa Amerika’nın ileride kendisine karşı takınabileceği olumsuz tavırların nedenini (örneğin bölgede tüm çabalarımıza karşın ABD’nin PYD/YPG’nin yanında neden yer aldığını) anlayamaz.

        Amerikan devletinin derininde çalışan güçleri her zaman 12 Mart 2017 PAZAR bana anlatmış olan kaynaklarım, bu defa da yeni koşullarda olan biteni bütün netliğiyle gösterdiler.

        Başkanın başstratejisti Steve Bannon, Beyaz Saray içinde görünürde düşünce üretim merkezi şeklinde çalışacak olan “Strategic Initiatives Group (SIG)” adlı bir oluşum yaratmış.

        Washington’da bu gruba “Trump’ın gölge hükümeti” deniyor. Bu gölge hükümetin en önemli üyelerinden biri de Sebastian Gorka.

        Gorka daha önce Bannon’un Breitbart haber sitesinde “ulusal güvenlik editörü” olarak çalışıyordu. Şimdi ise aynı İslamofobik görüşleri paylaştığı için Bannon tarafından Başkan Trump’a “asistan yardımcısı” (deputy assistant to the president) olarak atandı.

        Sebastian Gorka, bir Türkiye ve Erdoğan düşmanı. Ve bu tavırlarını maalesef her gün Beyaz Saray’da görme ve konuşma imkânı olduğu Başkan Trump’a da bulaştırma ihtimali yüksek.

        Sebastian Gorka (sağda) Türkiye düşmanlığını Trump’a da bulaştırabilir.

        KARANLIK GÜÇLERİN IŞIK’I

        Bu denklemin bir yerinde “Işık Abla” diye bilinen, internet siteleri ve videoları bulunan, “Türkiye ve Erdoğan düşmanı bu çevrenin görüşlerini yaymak ve tanıtmak” görevi üstlendirilen İstanbul doğumlu bir Türk kadını da var.

        Işık Abla, kendisine şu anda edindiği misyonu meşru gösterecek güzel bir geçmiş hikâyesi de yazmış.

        İstanbul doğumlu bu kadın, Müslüman çevrelerde kendisine çok kötü davranıldığını, evliliğinde inançlı olan kocasından zulüm gördüğünü ve kurtuluşu Türkiye’den kaçmakta bulduğunu anlatıyor.

        Amerika’ya kaçtıktan sonra bazı “karanlık çevreler” ona yardım elini uzatmış ve Işık Abla’ya maddi imkânlar sağlamışlar, o da sonunda din değiştirerek Hıristiyan Evanjelist olmuş.

        Bu ekolden gelen din insanları gibi heyecanlı konuşmalar yapıyor, videolar üretiyor ve temelde İslam’a yönelik kinini kusuyor.

        Ve Sebastian Gorka’yı sık sık konuşmaya davet ederek onun anti İslam düşüncelerini topluma anlatmasını ve düşüncelerini yaymasını sağlıyor.

        Bunları öğrenmeden önce Steve Bannon’un Türkiye’yi ve Erdoğan’ı pek sevmediğini tabii ki biliyordum, ama işin bu boyuta geldiğini ve içi kin dolu olan insanların Başkan Trump’ın çevresinde Beyaz Saray’da bir tür derin devlet inşa edip onu çevrelediklerini bilmiyordum.

        Bizler tabii ki normal, rasyonel diplomatik kanallardan doğru olanı, haklılığımızı anlatabiliriz, ama işlerin bu boyutunu bilmezsek bizi bekleyebilecek tehditlerden de tam haberdar olamayız.

        Diğer Yazılar