Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        WASHINGTON öyle hareketli ki istediğim kadar mizah yazamıyorum.

        İkinci yazım son derece önemli olduğu halde ilk önce azıcık mizah, sonra ciddiyet. Fotoğraftaki olağanüstü tuhaf kişi benim babamdır.

        Gerçek babamın o olmadığı konusundaki şüphemin doğruluğunu bu fotoğraf da ispatlıyor. Çünkü gördüğünüz gibi hayli yakışıklı ve havalı.

        Dedem deliydi ve tımarhanede öldü.

        Doktorlar ve ben, oğlunun da yakında buraya geleceğini düşünerek o odayı boş tuttuk, hâlâ bekliyoruz.

        Boynundaki kolyenin ucunda Buda heykeli var. Önündeki çakmaklar alev makineleri gibi. Bir defasında piposunu yakarken parmağı alev aldı, o da sakince piposunu parmağıyla yaktı.

        Bir defasında “Sıhhatin iyi mi amca?” diyen birini de yakmak istedi.

        ‘CIA, TRUMP’A FISILDIYOR’

        WASHINGTON’da Türkiye açısından çok önemli olduğu iddia edilen bilgiye göre, Katar konusunda yönetim içinde fikir ayrılığı var.

        Bir yanda Başkan Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert R. McMaster ile CIA Başkanı Mike Pompeo’nun, diğer tarafta ise Savunma Bakanı James Mattis ile Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un bulunduğu grubun Trump’ı etkilemek için çalıştıkları öğrenildi.

        CIA Başkanı Pompeo ile Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster’ın bulunduğu grup, Trump’a Katar konusunda sert bir politikanın sürdürülmesi, eldeki tüm istihbaratın kullanılarak konu nereye, hangi bağlantılara varırsa varsın sonuna kadar kararlılıkla gidilmesi gerektiğini söylüyorlar.

        Tillerson ile Mattis ise diplomatik ilişkilere daha fazla önem verilmesini, bölgede yumuşamanın sağlanmasını istiyorlar.

        BAŞKAN’IN KULAĞINA EN YAKIN CIA

        Yaşanan gelişmeler gösterdi ki, bu strateji belirleme kavgasında Trump’ın kulağına en yakın duran ve ona atılacak adımları fısıldayan CIA oldu.

        Washington’daki ulusal güvenlik konusunda tecrübeli kaynaklarım, bu gelişmenin Türkiye açısından hoş olmayan sonuçlara varabileceğinde ısrarlı.

        Trump’ın kulağına CIA Başkanı Pompeo’nun fısıldamaya başlamasının Türkiye açısından tehlikesinin ne olabileceğini anlamam tam mümkün olmadı, ama Washington’da bu konuda bir fikir birliği var gibi.

        En sonunda birkaç kaynak, bana CIA’nın şu anda ne yaptığını anlattı.

        CIA’DAKİ ESKİ DOSYALAR AÇILMIŞ

        Söylenene göre Katar konusunda geçmişi daha iyi anlamak için CIA Başkanı Pompeo eski dosyaların açılıp kendisine getirilmesini istemiş.

        CIA’da özellikle eski başkan David Petraeus dönemindeki dosyalara özel önem veriliyormuş.

        CIA Başkanı Pompeo’nun 2011- 2012 yıllarını kapsayan Petraeus’un başkanlığı döneminde tutulan dosyaları iyice inceledikten sonra Katar’ın üzerine sertlikle gidilmesini ve ucu nereye varırsa varsın işin peşinin bırakılmamasını istediği söyleniyor.

        Diğer Yazılar