Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İŞİ bırakmadan önce aylardır Rupert Murdoch ve işi devredeceği oğulları, Steve Bannon’un atılması için Başkan Trump’a baskı yapıyorlardı.

        İşi bırakır bırakmaz Breitbart News’ün (alt-right’ın lider medyası) başındaki eski görevine dönen Steve Bannon, Murdoch’ın FOX News’üne savaş açtı.

        Charlottesville’deki ırkçı olaylardan sonra başkanın aldığı tavırları beğenmeyen merkez sermayenin önemli isimleri, Başkan Trump’ın yanından uzaklaşmaya başlamışlardı.

        Alt-right’a sempati duyan sermaye grupları da Steve Bannon’a destek vermeye başladılar. Bunların başında Robert Mercer adlı zengin geliyor. Bu kişiler Bannon’un daha etkili medya oluşturması için yardım edecekleri sözünü verdiler.

        Bannon, bir yandan Breitbart News sitelerinin etkinliğini artırırken bir yandan da FOX TV’nin daha sağında yer alan bir televizyon kanalı oluşturup sağ izleyici kitlesini merkez sağın etkisinden çıkarıp kendi etkisi altına alma planları yapıyor.

        Analizciler FOX News’e benzer bir televizyon kanalı kurabilmek için 100 milyonlarca dolar gerektiğini ve Robert Mercer ve benzeri zenginlerin desteğine rağmen onların bile yetemeyebileceklerini ve Bannon’un bu yüzden birçok televizyon kanalı olan Texas merkezli Sinclair grubu ile görüşmeler yaptığını belirtiyorlar.

        IVANKA TRUMP BANNON’UN HEDEFİNDE

        Bu arada Bannon başına tekrar geçtiğinden bu yana Breitbart News’ün en çok aleyhine yayın yaptığı kişiler Ivanka Trump ile Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster oldu.

        Başkan ise kızı hedef haline getirilmesine rağmen FOX TV’ye karşı Breitbart’ı desteklemeyi sürdürüyor. Önceki akşam, “Çok yorucu bir günden ve FOX TV’nin yaptığı yanlış haberleri izledikten sonra sonunda dinlenmeye geçiyorum” diye bir tweet de attı. Ayrıca Başkan, Amerika’nın yalan haberlerle mücadele için Breitbart’a çok ihtiyacı olduğunu, bu yüzden Steve Bannon’un eski işine dönmesinin çok önemli olduğunu da söyledi.

        Trump, yalan haber konusunda uzman olan, bu alanda neredeyse sanat eserleri veren Breitbart News’ün değil, merkez medyanın, örneğin New York Times ve Washington Post’un yalan haber verdiğini düşünüyor.

        Başkan bu arada önceki akşam Amerika’da saat 21.00’de yaptığı konuşmanın televizyonlardan yayınlanmasını, tam o saatte bir diğer düşman olduğu CNN’in Cumhuriyetçi Parti’nin etkin ismi ve Trump’ı da fazla sevmeyen Kongre Başkanı Paul Ryan’ın yaptığı bir toplantının canlı yayınlanmasına denk getirerek onun fazla izlenmemesini sağlamaya çalıştı.

        Bu medya savaşlarını izleyen kaynaklar, Steve Bannon’un FOX’a alternatif bir kanal oluşturmasının fazla mantıklı olmadığını söylediler. Çünkü bunlara göre FOX TV’nin izleyicileri ağırlıklı olarak 60 yaş ve üstü olan ve haberleri hâlâ daha televizyon ekranından izleyen kitle. Breitbart News’ün internet sitelerinin izleyici kitlesi ise, artık haberleri TV ekranından almayan genç kuşak. Bu yüzden bir televizyon kanalı kurmak yerine Bannon’un Amerika’nın geleceğini belirleyecek bu genç kitleyi hedef alacak işler yapmasının daha doğru olacağını söylüyorlar.

        Bu kaynaklar işin bir de reklam gelirleri boyutunun olduğunu ve şu anda Başkan’ın yanından çekilen merkez sermayenin FOX’un daha sağında bir yeni kanala katiyen reklam vermeyeceğinin de unutulmamasını belirtiyorlar.

        Diğer Yazılar