Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yıllar önce George Harrison’u anma konseri verildi. Onun CD’leri çıkmış, konseri tekrar yayınlıyorlardı. Sahneye bakın; Tom Petty, Paul McCartney, Ringo Starr, Eric Clapton ve babası gibi gitarist olmuş Dhani Harrison.

        Bu ustalar bir araya geldiklerinde müzik de büyüleyici olmak zorunda.

        GENTLY WEEPS

        Üstelik beni yüreğimden vurdular, ‘While My Guitar Gently Weeps’i de çaldılar. Çalıp söyleyen Eric Clapton olunca yanında da George Harrison’un oğlu durunca anlatacağım nedenden dolayı duygu doldum.

        AŞKIN ACIMASIZ OYUNLARI

        1964 ylında ‘A Hard Day’s Night’ filminin setinde George Harrison 19 yaşındaki Pattie Boyd ile tanıştı. Evlendiler. Ama George bayağı alkol ve kokain kullanıyordu. Boyd’u hep aldattı. Beatles’ın bateristi Ringo Starr’ın karısı ile de yattı. Pattie Boyd, ‘Artık yettin’ dedi. Boyd da Harrison ile müzik yapmak için sıkça eve gelen Eric Clapton ile yakınlaşmaya başlamıştı zaten. Daha sonra evlendiler.

        ‘SAHNEDE BİZ HEP ARKADAŞ KALDIK’ DEDİLER

        Clapton’ın içki problemi yüzünden o ilişki de fazla sürmedi. Hayat tüm bu iniş çıkışları ile sürerken, George’un ölümünden 2 yıl sonra o anma konserinde sahnede buluşan ne Ringo Starr ne Eric Clapton ne de o yıllarda George Harrison, kadın nedeniyle birbirlerine hiçbir abartılı duygu beslemediler. Müzik etrafında hep buluştular ve sevgilileriyle yaşadıklarını sadece aşkın kendilerine oynadığı acımasız bir oyun olarak gördüler. Aşkın acımasız oyunlarını olgun yaşayabilen adamları görmek güzeldi.

        İşte o konserde Eric Clapton ile Ringo Starr’ın yanlarında George Harrison’ın çocuğunu görmek bana iyi geldi.

        GELELİM GİTARIN NEDEN AĞLADIĞINA

        George çok ciddi bir Hinduizm öğrencisiydi. Oğlunun adı Dhani bile felsefesine uygundu. Hindistan’dan döndükten sonra Beatles grubunun diğer üyeleriyle arası pek iyi değildi. Yalnızlaşmaya başlamıştı. Eric Clapton geldi, ‘While My Guitar Gently Weeps’i çalarak takıldılar. Clapton o konser gecesi bu yüzden o kadar güzel, duygulu okudu şarkıyı.

        Diğer Yazılar