Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Seçim günü oy verme işlemi henüzsürerken yazdığım yazıda, hangi parti kazanırsa kazansın uygulanması gereken sadece tek bir ekonomik reçete bulunduğunu bunun özünde IMF ile anlaşma yapılmadan uygulanacak bir acı reçete olacağını, Türkiye'ninkurtulmasının ancak bu uygulandığı takdirdeorta vadede mümkün olabileceğini yazmıştım.

        Siyasi bir laf ettiğim sanılmasın diye yazıyı oy verme işlemi sürerkenyazmaya dikkat etmiştim ve dahasonra sonuçlar alındığındada değişim yapmamıştım yazıda.

        CESUR OLMAK GEREKİYOR

        Gerekeni cesaretle yapmak için hazırlıkların yapıldığı mesajları Washington'ageliyordu. Hatta Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak Türkiye'ninbu yeni ekonomik yol haritasını Amerikaniş çevrelerine ve uluslararası kuruluşlara yakın isimlerin de katılacağı bir toplantıda global sermayeye anlatmak için 14 Nisan'da Washington’da olacaktı.

        di’li geçmiş kullandığıma bakarak programda bir değişiklikolduğunu sanmayın. Şu ana kadar bu yönde gelmiş bir haber bulunmuyor.

        ANCAK BENİM KORKUM ŞU

        Şu anda yeniden sayımı süren seçim sonucuna göre İzmir, Ankara, İstanbul, Adana ve Antalya'yıkaybetmiş bir iktidar acaba ülkenin kesinlikle ihtiyacı olduğu ve uygulanmamasının uzun dönemde çok daha kötü sonuçlar doğurabileceğibir ekonomikreçeteyi, programı hala aynı cesaretle açıklayıp uygulamaya gidebilecekmi?

        Kuşkum burada. Seçim öncesine yine katınılacağına güvenilerek hazıklıklarsürdürüldü. Bu program uygulandığı takdirde ilkbaşlarda yine zorluklar çekilir ama orta vadedetünelin sonunda ışık gözükebilirdi yani Türkiye'ninyeniden çıkışa girmesi için son umut buradaydı.

        ÜLKE İÇİN NE GEREKİYORSA

        Eğer siyasi çıkarlar için bu zorunlureçetenin uygulanmasından vazgeçilme yoluna gidilirseTürkiye’ye asıl kötülüko zaman yapılmış olur. Bu olduğu takdirde CHP’li kardeşlerimbile, "Keşke İstanbul'ualmasaydık da iktidar ekonomidecesur biçimde gerekenleri yapsaydı"diyebilir. Çünkü ekonomik programın gerektiği gibi uygulanmadığı takdirdebizleri ota ve uzun vadede daha büyük acılar bekliyor.

        Benim tek umudum Başkan Erdoğan’ın tüm siyasiriskini göz önüne alarakyapılması gerekenlerinyapılmasına izin vermesinde. Cesur olacağına ve ülkemiz için gerekenleri yapacağına inancım var. CHP’nin de uygulanacak acı reçetenin kaçınılmaz olduğunu bunun başka çaresi olmadığını görüpsiyasi desteğini bu ekonomik programa,eğer beklenilen içerikte açıklanırsa, desteğini vermesidir. Çünkü bu ülkemizin, hepimizin bir çözülmesi gereken problemi. Bilim ise tek bir net çözüm olduğunu gösteriyor. Bu mesele siyasi kavganı yapılacağıyer değil.

        Vatanseverliklerine inancım tam olduğuAK Partili ve CHP'li arkadaşlarınbir büyük uzlaşma içinde eğer taviz verilmeden bir ekonomik programbugün açıklanırsa buna ortak ve tam estek verip bunun arkasında durmalarıdır.

        Çocuklarımıza, torunlarımızabunu borçluyuz.

        Bugün bunu dilerim kimse unutmaz.

        Diğer Yazılar