Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ayık meraklılar:

        Son aylarda global düzeyde Milenyum Kuşağı içinde ortaya çıkan ilginç bir trend yaşanıyor. Kendilerine ‘sober curious’ (Ayık Meraklılar) adını veren bu insanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu insanlar alkollü içeceklere karşı tepki koyuyorlar, sosyal içiciler de dahil herkesin sosyal ortamlarda alkolü içkilerden uzak durup her ortamda ayık kalınması gerektiğini savunuyorlar. ’Sober Curious’ adı Ruby Warrington tarafından yazılmış kitap da bu yeni hareketin anayasası gibi görülüyor. Ruby Warrington aynı zamanda ‘Maden Suyu Hareketi’ni de başlatmış durumda. İçkinin servis edildiği ortamlarda doğru olanın ayık kalma ve içki yerine soda içilmesi olduğunu savunuyor.

        Akşamüstü saatlerinde bir iki kadeh içki içmenin kültürüne yerleşmiş olduğu İngiltere’de bile bu hareket güçlenmeye başladı. Mönüsünde alkollü içki bulunmayan barlara ilgi yoğunlaşıyor bu ülkede de. Bu hareket flörtün de içki kullanılmamadan yapılmasından yana. Flört edenlerin ilk buluşmada doğru olanın bunu mutlaka iki tarafın da ayık olarak yapmaları olduğunu söylüyorlar. Yani ‘sober dating’ de bu hareket içinde güçlenmeye başladı.

        Bütün bu eğilimlerin milenyum kuşağında güçlenmesi de birçok düşünüre göre şaşırtıcı değil. Çünkü bu kuşak hayatta bilinçli kararlar verip, kendi hayatlarını kontrollü yaşayıp, doğru olanı yapmaya dikkat eden insanlardan oluşuyor, bu yüzden alkollü içeceklere tepkileri de var.

        Marihuana:

        Fakat hayatın üzerimize getirdiği streslere yüklere karşı güçlü dayanma mücadelesinde insanların bir desteğe ihtiyaç duymalarının galiba sonu da kolay gelemiyor olmalı ki alkole tepki duyan bu kuşağın öte yandan marihuana kullanımı arttırdıkları da tespit edildi. Yani içkiden aldıkları desteği kaybedenlerin Batı aleminde marihuananın neredeyse yasal hale getirilmesinden sonra buna yöneldikleri tespiti de var ortada.

        Koronavirüs neye yaradı:

        Global düzeyde insanlar kendi kendilerini eve kapıyorlar, kendilerini gönüllü karantina altına alıyorlar. Bu durumdaki insanların sayısı gittikçe artıyor. İşlerini online yapabilecek olanlar artık işe gitmiyorlar. Birçok işyerinde insanlara zorunlu izinler veriliyor okullar kapanıyor. Öğrenciler ve hocalar evlerine çekiliyorlar. Bütün bu gelişmelerin Netflix gibi platformların işine yaradıkları tespiti yapılmaya başlandı. Bu da doğal çünkü evlerine çekilenlerin tek eğlencesi de bu platformlar oluyor. Ayrıca online alışveriş sektörü de hakimiyetini bu dönemde doğal olarak arttırmaya başladı.

        Atatürkçüler ve Ekrem İmamoğlu:

        Benim New York’ta çok sevdiğim bir işadamı arkadaşım var. Koyu Atatürkçü'dür kendisi, telefonu 10. Yıl Marşı ile çalar. Arabalarının arka penceresinde Atatürk’ün imzasının çıkartmaları vardır. Geçen gün ülke hakkında sohbet ederken, bu arkadaşım "Düşün ben bile kendisine oy vermek için kalkıp Türkiye’ye özel gitmiş olduğum Ekrem İmamoğlu’ndan artık umudumu kestim" dedi. Bunu ben düşünürüm de ama galiba asıl bunu düşünmesi gereken Ekrem İmamoğlu olması gerekmez mi? Galiba daha önce yakalamış olduğu momentumu kaybetmeye başladı Ekrem İmamoğlu.

        Mansur Yavaş’ın yükselen yıldızı:

        Ekrem İmamoğlu ile ilgili bu duygularını paylaşanlar daima hemen kendilerine şimdilerde gelecek için asıl umudu Mansur Yavaş’ın vermeye başladığını da söylüyorlar. Bu insanlar sakinliği, duruşu ve iş becerisi ile Mansur Yavaş’tan etkilendiklerini vurguluyorlar.

        Diğer Yazılar