Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Okullarda online eğitim:

        Amerika’da 40 üniversitede ve lise düzeyinde 620 okulda virüsün yayılması riskini azaltmak için online eğitime geçildi. Öğrenciler evlerinde internet üzerinden görecekler derslerini.

        Online eğitim geçen üniversiteler arasında Harvard, Columbia, Princeton, Rice, Stanford, Berkeley gibi önde gelen üniversiteler de var.

        Online eğitimde en büyük sorun internet bağlantısı bulunmayan ve imkanı yeterli olmayan öğrenciler için ne yapılacağı olarak ortaya çıkıyor. Amerika’da lokal yönetimler ve devlet bu konuda devreye girip bazı çözümler üretmeye çalışıyor. Yani eğer online eğitim sürecine girilecekse Türkiye’de de çok kapsamlı bir eylem planına ihtiyaç olacaktır.

        Evden çalışmanın yarar ve zararları:

        Virüs nedeniyle okullar online eğitime geçerken birçok işyeri de çalışanlarını eve gönderiyor ve onların evden internet üzerinden çalışmalarını istiyor. İşyerlerinden çıkıp evden çalışmaya başlayanlar ile yapılan mülakatlar sonucunda çoğunun evde çalışmanın yarar ve zararlarını şöyle anlattığı ortaya çıktı.

        Yararlar: 1- Zaman yönetimini kimseden duymadan bir tek kendiniz özgürce yapıyorsunuz.

        2- Öğle yemekleri çok daha sağlıklı ve lezzetli olabiliyor.

        3- İş aralarında dinlenme zamanı çok daha güzel ve verimli geçiyor.

        Zararlar: 1- Ev işlerine yardımcı olmak zorunda kaçınılıyor.

        2- Çocuk bakmak da gerekiyor.

        3- Evde kimse benim çalışmakta olduğumu düşünüp sessiz olmak gereğini hissetmiyor. Özellikle çocuklar çok gürültü yapıyorlar.

        İtalya:

        Halk tavsiyelere bir türlü uymayınca sonunda devlet neredeyse sıkıyönetim ilan etmek zorunda kaldı. Haberlerde bir Sicilyalıyla konuşuyorlardı adam "Biz insanları çok severiz onları sarılıpöpmeden duramayız" diyordu. Normal zamanlarda hoş olabilecek bir durum olmakla birlikte bu, virüs tehdidininolduğu ortamda olmuyor işte. O zaman da devlet zor kullanarak tecritler getirerek nerdeyse sıkıyönetim ilan ederek tedbirler almak zorunda kalıyor.

        Smurf toplantısı:

        Aslında Fransızlar, İtalyanlar gibi insana sıcaklık göstermeyi pek sevmezler ama onlar da İtalyanlar gibi bir vurdumduymazlık içindeler virüs konusunda. Her devlet insanına kalabalık yerlerde fazla bulunmayın çağrıları yaparken daha geçen gün Fransa’da smurf gibi giyinmişinsanlarınbuluştuğu kalabalık bir toplantı yapıldı. Bir insan neden smurf gibi giyinsin bunu anlamak mümkün değil ama bu absürtbuluşmaya Fransa’da 3 bin 549 kişi katılmış. Bunu duyunca ben tam da virüs yayılması tehdidivarken katiyen yapılmaması gelen işlerin başında geleni yapmayı başarmışlar, bravo vallahi diye düşündüm.

        Demokrat partide virüs etkisi:

        Gerçi Bernie Sanders önseçimlerde Biden’a kaybetmeye başladı ama virüs korkusunun yaygınlaşmasının sonunda onun lehine olacağı anlaşılıyor çünkü Bernie Sanders’in en güçlü olduğu konu herkese sağlık sigortası sağlamak vaadinde. Virüs korkusu yaygınlaştıkça onu bu konuda dinleyenlerin ve onaylayanların da sayısının artacağı bekleniyor.

        Diğer Yazılar