Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜNYANIN en saygın ekonomi dergilerinden biri olarak kabul edilen Forbes’a göre, kadınların seyahati açısından 10 tehlikeli ülke sırasıyla şunlarmış efendim: Mısır, Fas, Jamaika, Hindistan, Peru, Bahama, Kolombiya, Ekvador, Türkiye ve Guatemala... Dikkat ederseniz yıllardır yaşanılan iç savaşta yüzlerce kadının tecavüz edilip öldürüldüğü Suriye bile yok listede! Irak yok! Afganistan, Pakistan yok, ama Türkiye var!

        Tamamen Türkiye’yi karalama amacı güden haberde kadınlara bir de şu tavsiyelerde bulunmuş derginin editörleri: “Aman dikkat! Sık sık saldırılar yaşanır Türkiye’de kadınlara. Taksiye aydınlık ve kalabalık yerlerde binin, küçük banknotlar kullanın. Saldırgan esnaf ile restoran sahiplerini görmezden gelin. Camiye başınızı örterek girin ve hamama giderseniz muhakkak kadınlar gününü tercih edin!”

        Forbes’ın bu haberini yaptıranların FETÖ lobisi olduğu o kadar belli ki haberde yazılan bazı ayrıntılardan! Mesela denilmiş ki: “Geçtiğimiz yıl çok sayıda siyasi istikrarsızlık yaşandı; çok sayıda gazeteci ve muhalif ortadan kayboldu!” Kim bu kaybolanlar diye kastettikleri? Elbette ki firar eden FETÖ’nün bazı proje kalemşörleri. Başlarını Can Dündar çekiyor bunların. Kasıtla “Kaçtılar” dememelerinin, “Ortadan kayboldu” demelerinin nedeni ise başka. Okura sanki muhalif gazeteciler infaz edilerek yok edilmiş gibi bir mesaj vererek Türkiye’nin ne kadar tehlikeli bir ülke olduğunu korkutarak anlatmak!

        Gerçekten büyük alçaklık Forbes’ın yaptığı değerli okurlarım. Elbette ki ben Türkiye’nin seyahat edilecek dünyanın en güvenilir ülkesi olduğunu falan iddia etmiyorum, ama dünyanın 9. ülkesi olarak en tehlikeli ülke gösterilmesini de fazlasıyla insafsızca buluyorum. Açıkcası çok zoruma gidiyor böyle haberleri okumak, duymak. Ve bu yüzden öfkem bin kat artıyor Türkiye’nin altına koydukları dinamit ellerinde patlayınca firar edip Türkiye dışına çıkan FETÖ’nün o alçak kalemşörlerine karşı! Neresinden baksan olduğu gibi zırvalık içeren Forbes’a kendi adıma çok sert tepki gösterdim sosyal medyada. Sağ olsun o an yanımdaki arkadaşlarım da destek oldular bana bu tepki anımda ama bu yetmez! Forbes’ın alenen Türkiye’yi karalama amacıyla yaptığı bu habere başka şekillerde de sert bir biçimde tepki gösterilmelidir. Mesela Cumhurbaşkanlığı düzeyinde falan derginin bu haberinin tekzip edilmesi çok iyi olur. Ola ki Cumhurbaşkanlığı böyle bir girişimde filan bulunursa da lütfen şu ortadan yok olan gazeteci ve muhaliflerle ilgili isim vermelerini de istesinler. Kimmiş bunlar bir de onların ağzından duyalım!

        UTANDIM. AMA ÇOK UTANDIM!

        TAM Forbes’ın yaptığı rezilliği falan konuşuyorduk ki üzerine İstanbul Maçka Parkı’ndan o rezil durumun haberi geldi. Parktaki özel güvenlikte çalışan bir sarsak, o anda parkta gezmeye gelen bir kadının kıyafetini beğenmediği için “Göğüslerin görünüyor! Böyle gezemezsin! Giremezsin bu parka!” diyerek müdahale etmiş. Dün Haberturk.com o olayın görüntülerini en yalın haliyle yayınladı sayfasında. Şöyle söyleyeyim... Utandım ama çok utandım. En çok da Forbes haberiyle ilgili onca laf çevirdiğim ortamdaki yabancı arkadaşlardan. Ne diyeceğimi bilemedim inanın. Yine onlar beni teselli ettiler sağ olsunlar... “Üzülme yahu... Münferit bu olaylar” falan diyerek... Biliyoruz ki münferit eyvallah ama bu münferit işler son zamanlarda sıklaşmaya başladı ve bu da benim canımı çok sıkıyor artık! Bilmiyorum o güvenlik görevlisi arkadaşa dair nasıl bir yaptırım uygulanacak yaptığı saygısızlık ve saçma sapan tavrıyla ilgili ama bu işlerin de bir zahmet birileri önüne geçsin lütfen! Türkiye’nin itibarını yerle bir etmek, Türkiye’yi dünya gözünde bir Pakistan ya da Afganistan’dan daha berbat ve aşağıda bir ülke gibi lanse etmek için kapının ağzında bekleyenlere alenen malzeme veren bu tip insanları kamuoyu nezdinde ifşa edip haddini bildirmek lazım. Burada görev iktidar yanlısı medyaya ve iktidar mensubu siyasilere düşüyor. Maçka Parkı’nda yaşanan olay ve benzeri olaylara ancak o kesimlerden olabildiğince sert tepki verilebilirse toplumda bir şeyler dengelenir. Ve yerine oturur. Mesela bu haber bence bütün iktidar yanlısı gazetelerin manşetinde olmalıydı. Birinci sayfalarından “Bunların yaptığı provokasyondur! Türkiye aleyhtarlığıdır!” denilmeliydi.

        Haksız mıyım?

        TÜRKİYE’NİN EN İYİ YAZI İŞLERİ EKİBİ

        GEÇEN gün, hani İstanbul’u vuran kıyametimsi olayla ilgili olarak bizim gazetenin meseleyi yetkililerin sorumsuzluğuna falan bağlamalarını eleştirdim. Sonuçta ben farklı düşünüyordum. Bizim yazı işlerinde böyle; farklı düşünüyorsan söyleyebilirsin, yazabilirsin, eleştirebilirsin. Ama gazetenin birinci sayfasına bakınca, şu da var ki tüm samimiyetimle söylüyorum, Türkiye’nin en haberci, en akıllı, en canlı ve zeki ekibi yapıyor Habertürk Gazetesi’ni. Mesela o kıyametten sonra 2 gün üst üste sayfalarda sergiledikleri emek, hiç kusura bakmasınlar ama başka hiçbir gazetede yoktu! Bayıldım kullanılan argümanlara, fotoğraflara... Hele şu “gamze” işine! Bilmiyorduk, arkadaşlarımızın sayesinde öğrendik ki araçların kaportasında oluşan göçmelere kaportacılar gamze diyormuş. “1 gamze 100 TL” çok tatlı bir başlıktı! Ve zekice yapılmış bir haberdi. Bir de yüzen İstanbulludan sonra yine günün sembolü olan şu Suriyeli simitçi fotoğrafı... 76 yaşındaki annem için bile acayip ilgi çekici oldu simitçi Ali...

        Özetle... Fikirsel olarak ayrı düşebiliriz ara sıra ama Türkiye’nin en genç, en iyi gazetesini hakkını vererek yapan arkadaşlarımın da emeğini kimseciklere yedirmem.

        Onların hepsi tek tek baş tacıdır, bu böyle biline...

        Diğer Yazılar