Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RUSYA'da yaşananları dikkatli takip edenler, sokaklara dökülen insanların "Rus baharı tadında" örgütlendiğini ve zorlama bir sokak sesinin oluşturulmaya çalışıldığını rahatlıkla görebilirler. Hedef çok açık ve net: Güçsüz ve kontrol edilebilir liderlerin başa geçtiği ülkeler tasarlamak ve sonrasında bu topraklan bütün potansiyeliyle küresel ağa bağlamak!

        Sevgili dostlar, Avrupa'nın inorganik bir şekilde nasıl yeniden şekillendirildiğini görünce ve özellikle kriz algılaması altında küresel sistemin başta Fransa'daki sosyal yapı olmak üzere Avrupa'da kalan son değerleri nasıl yok ettiğini anlayınca, Türkiye ve Rusya'da Erdoğan ve Putin'in bu küresel yapıyı nasıl rahatsız ettiğini anlamak zor değil. Amerika'da işlem tamam. Organik görünen ama inorganik olan Spartaküs başa getirildi ve sözde askeri-endüstriyel yapı şimdilik durdurulurken Amerika küresel yapıya teslim edildi! Amerikan devletinin birikiminin kriz görüntüsü eşliğinde özel sektöre kurtarma etiketi altında aktarılması bu operasyonun en önemli detayı. Avrupa'da da durum farklı değil. Koskoca Almanya Merkel'e teslim edilirken, Fransa, İtalya ve diğerlerini yöneten arkadaşların durumu Spartaküs'ten de kötü! Lider yok, liderlik mekanizmaları linç edilmiş, sistem öne çıkarak halkı ezip geçmek için hazır!

        Sonuç: Küresel yerleşik yapının mutlaka devre dışı bırakmak istediği iki isim var; Erdoğan ve Putin! İkisi de çok güçlü liderler ve ülkelerindeki değişim ve ortaya çıkan yerleşiklere karşı savaş dinamiğinin altında şahsi güçleri ve yarattıkları çok güçlü algılama yatıyor. Bu iki ülke halkının da 2001 'den itibaren deşifre olan ve yeniden güçlenerek gelişen küresel silindirin kendilerini ezmemesi için, yukarıdaki kısa analizi düşünmeleri ve yeni küresel yapının ülke sınırlarını yok ederek bireyin kanını emmek üzerine bina edildiğini anlamaları ve anlamlandırmaları gerekli! En önemlisi hedefteki bu iki liderin de çok ama çok dikkatli olmaları gerekli!

        Son söz: Uzun süredir Rusya ile ilgili araştırma yapıyorum. Şimdilik vardığım sentez Türk-Rus işbirliği ve yeni şekillenen düzen açısından bence önemli. Bakın bir Rus düşünür ne diyor: "...Petro öncesinin eski Rusya'sı ile Petro sonrasının yeni Rusya'sı arasındaki fark çok net ve derin. Eski Rusya organik hayata tekabül etmektedir ve burada toplumsal birlik sağlanmıştır. Yeni Rusya ise organik değil, parçalanmış ve durağandır. Petro, batı hayranlığı yüzünden özü tahrip etmiş, Tatar Han'ı, Rus Çarı ile yer değiştirerek, Rusya'nın Cengiz Han'dan başlayarak gücünü aldığı tüm temeller çökertilmiştir." Bu tezi detaylarıyla size aktaracağım. Şimdi şunu soralım; 1938 sonrası özellikle Atatürk'ün aramızdan ayrılmasıyla ortaya çıkan Türkiye'nin Batı hayranlığı ve emperyalist baskıyla köklerinden koparılması hatta bugüne kadar gelen "Avrupalı olma" baskısının Rusya'da yaşanandan ne farkı var? Erdoğan ve Putin ülkelerini yeniden organik hale getirebilirler. Bu analiz ve tez Türkiye için çok önemli, yarın detaylı bir şekilde açacağım...

        Bu gece izleyeceğiniz görüntülere çok dikkat edin!

        SİZİ rahatsız etmek istemezdim ama bunları göstermezsem, sizi uyaramam ve olacaklara birkaç dakikayla engel olma fırsatımı kullanmayarak tek kelimeyle ihmal etmiş olurum.

        Sevgili dostlar, bu gece Sansürsüz programının ilk dakikalarında Türkiye'de kaçak çalışan bir bakıcının küçük bir çocuğa yaptıklarını seyredecek, ekrana bakamayacak ama bu konuda düşünmeye başlayacaksınız. Elimize her gün yeni görüntüler geliyor. Siz ayrıldıktan sonra çocuğunuzun boğazını sıkıp zorla uyku ilacı yutturanlar, kafasına yumrukla vuranlar, yerden aldıklarını zorla yedirenler daha neler neler... Göstereceğim ve sizler de hayatın rutini içinde bakmadığınız noktalara bakacak ve çocuğunuz için önemli kararlar alacaksınız.

        Sonuç: Çocuklarımıza kendi çocuklarından daha iyi bakan bakıcılar olduğu gibi, onlara işkence edenler de var! Hayatın akışı içinde göremediklerinizi bir daha sorgulayın ve lütfen bunu hemen yapın!

        Son söz: Burada Emniyet güçlerimize de büyük iş düşüyor. Özellikle İstanbul'da kaçak ordusu var ve bu insanlar evlere girip çocuklarımızla saatlerce yalnız kalıyorlar! Peki biliyor muyuz; kim bunlar?

        Diğer Yazılar