Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞBAKAN Erdoğan'ın "Alman vakıfları" açıklaması Türk kamuoyunun dikkatini Almanya'nın Türkiye üzerindeki oyunlarına çevirmişken, konuya dikkat çekmek ve özellikle geçmişte bu köşede yazdığım "Alman bağlantısı bulunamadan Ergenekon operasyonu bir yere varamaz" iddiamı bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

        Sevgili dostlar, "Alman vakıfları" işin sadece görünen ve konuşulan ucu, konu çok daha derin ve eminim dosyayı en tepe ismin elinden açan Türkiye Cumhuriyeti Devleti sonuna kadar takip edecek.

        Peki nedir Almanya'nın Ergenekon-PKK çizgisinde algılanma-sorgulanma sebebi?

        Tam bu noktada biraz geçmişe dönmek ve bu köşede yazdıklarımdan bazı alıntılar yapmak istiyorum:

        Alıntı 1: "Bu adam kim?" sorusunu sormuştum. Bu adam kim mi? İnanın ben de bilmiyorum ama her yerde var! Murdoch'un yakın çevresinde, yönetiminde, Rebakah'nın yanı başında, "411 el kaosa kalktı" manşeti atıldığında; öncesinde ve sonrasında Türkiye'de ve o manşeti atan gazetenin yönetiminde! Şaka yapmıyorum; aynı adam Murdoch ve Türkiye'deki bazı basın kuruluşlarının ortak paydası! Tekrar ediyorum: İngiltere'deki skandalları yaratanların odağındaki isim ile Türkiye'de "411 el kaos'a kalktı" manşetini atan ve öncesinde-sonrasında halkın iradesine kastedenlerin en yakınındaki isim hep aynı; Kai Diekmann. Sonuç: "Ergenekon nedir" sorgulaması içinde Alman bağlantısına dikkat çekmiş özellikle Baron von Sebottendorff isminden yola çıkarak Türkiye'deki yerleşik düzenin nasıl tesis edildiğini analiz ederken çok önemli bir de not düşmüştüm; Ergenekon diye bir örgüt varsa ve bunun da "bir" numarası varsa; bu kişi Türk değil...

        Alıntı 2: İlk etapta başlıkta geçen "Ergenekon" ve "Ermeni yer değiştirmesi" ifadelerini açmam ve "ben ifadelerden ne anlıyorum" çok iyi anlatmam gerekiyor... Benim "Ergenekon" anlayışım, bugün kamuoyunda yayılmış anlayıştan farklı. Yargılama devam ettiği için bugün olanlar hakkında bir şey yazmayacağım. Ama şunu net olarak belirteyim aşağıda anlattığım olay bugün kamuoyunda algılananlardan tamamen bağımsız. Bugün yaşananların ne olduğunu yıllar sonra anlayacağız. Aşağıda altını çizerek söylüyorum başka bir şeyi sorguluyorum. Peki "Ergenekon" ile ne kastediyorum? Benim araştırma ve düşüncelerimden yola çıkarak ve son gündemden de etkilenerek adını "Ergenekon" olarak düşündüğüm yapılanma "Osmanlı'nın 1900'lü yılların başından 1919'a kadar etkisinde kaldığı" Almanlar tarafından tesis edilen "iskelet" üzerinde şekilleniyor.

        Alıntı 3: O döneme ait önemli bilgiler bunlarla da bitmiyor. Ermeni araştırmaları enstitüsünün belgesinden devam edelim: "1915 yılı başlangıcından itibaren Alman Büyük Karargâhı'nda yapılan değerlendirmeler, üst komuta kademesi tüm savaş boyunca Almanlara teslim edilen Osmanlı ordusu ve en önemlisi bir Alman tarafından yönetilen Osmanlı Genelkurmay Başkanlığı gibi etkenler sonucunda Osmanlı ordusu kendi ülkesini korumaktan çok, Alman ütopyasına hizmet eder hale gelmişti. Bu süreç "Ermenilerin geçici bir süre zorunlu göç ettirilmesiyle" sonuçlanan 1915 Geçici Yasası'nın çıkarılmasına kadar net olarak devam etti. Bu dönemde Osmanlı Genelkurmay Başkanı ve ikinci başkanı dahil olmak üzere komuta kademesinin büyük bir bölümü Alman generallerden oluşuyordu. Dönemin en güçlü ismi şüphesiz Enver Paşa'ydı."

        Alıntı 4: Aslında irdelenmesi gereken şaşırtıcı detaylar bu kadar da değil. Yine aynı Almanya, Berlin'de 15 Mart 1921 tarihinde Talat Paşa'yı şehit eden Ermeni teröristi, Alman Mahkemesi'nde yargılandıktan sonra haklı görülüp beraat ettirmiştir. Ne kadar güzel, Osmanlı'yı yer değiştirmeye alet et, sonra da Osmanlı paşasını vuranı haklı bul!

        Sonuç: 1900'lü yılların başından Osmanlı devletini kontrol etmeye çalışan ve özellikle 1911'den itibaren orduya sızan bir Alman örgütlenmesi kesin. Buna "Ergenekon" diyebiliriz, aslında ismi veren örgütü kuran Baron Rudolf Von Sebottendorff. Bu örgüt 1914 sonrası öyle güçlü bir hale geliyor ki Osmanlı Genelkurmay Başkanı ve 2. Başkanı bile Alman generallerden atanıyor.

        Sevgili dostlar, operasyon başladığından bugüne hep aynı tezi savundum; Ergenekon zinciri en güçlü halkaları olan "Alman malı" bölümleri açığa çıkmadan sonuca varamaz! İlk yazdığımda "olamaz, ne diyor bu adam" diyenler, Başbakan Erdoğan'ın açıklaması sonrası konuyu algılamaya ve sorgulamaya başladılar.

        Not: Ergenekon yapılanmasının en önemli bacağı "PKK'nın Ergenekon tarafından yönetilmesi" üstüne oturuyor. Bu detayı sorgulamaya devam edeceğiz...

        Diğer Yazılar