Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Yeni aksiyon oyunu Wolfenstein II: The New Colossus gayet başarılı - Teknoloji Haberleri

        Yeni seride geliştirici rolündeki Machine Works bir kez daha bu işte ne kadar başarılı olduklarını kanıtlamış. Çünkü hem hikâye anlatımı ve sinematikler hem de aksiyon dolu oynanışıyla kusursuz bir oyun sizleri bekliyor. HT Cumartesi'nden Asım Öner'in haberi...

        Hikâye olarak The New Order’ın kaldığı yerden devam eden bir yapı karşımıza çıkıyor. Bilindiği üzere oyunun hikâyesi II. Dünya Savaşı’nın Naziler tarafından kazanıldığı alternatif bir zaman çizelgesinde geçiyor. Kahramanımız Blazkowicz ilk oyunun sonunda, Nazilere epey bir zorluk çıkarmış ve bunu yaparken de ölümden dönmüştü. The New Colossus’ta hastane odasında uyanan Blazkowicz, uyandığı gibi kaldığı yerden devam ediyor ve etrafındaki Nazilere kök söktürüyor adeta! Şimdiden belirteyim Wolfenstein II New Order oldukça zor bir oyun. Bölümler içerisinde taktiksel olarak bazı seçimler yapmalı ve haritayı okuyup rotanızı belirlemelisiniz. Ayrıca oyun içerisinde bir de Commander sistemi bulunuyor. Birçok haritada gizli bir şekilde Commander’a yaklaşıp ilk onu öldürürseniz, işiniz oldukça kolaylaşıyor. Eğer bunu başaramazsanız alarmlar aktif oluyor ve üzerine adeta yağan düşmanlarla karşı karşıya kalıyorsunuz. Ayrıca Commander’ları öldürerek geçtiğiniz bölümlerin farklı bir versiyonunu aktif hale getirebiliyorsunuz. Yeniden oynadığınızdaysa karşınıza Ubercommander’lar çıkacak. Ubercommander’lar oyunun her şeyini bitirmek isteyenler için ekstra bir zorluk seviyesi.

        REKLAM

        FARKLI HİKÂYELER...

        Oyunun grafik kalitesiyse oyun boyunca her saniye sizi etkileyecek. Karakter animasyonlarından çevre detaylarına her şey ince elenip sık dokunmuş. Sinematikteki diyaloglar sürükleyici ve oyuncuyu hikâyenin içinde tutuyor. Bir Wolfenstein klasiği olarak absürd komedi ve bol kan, The New Colossus’ta da fazlasıyla mevcut! Ayrıca oyundaki toplanabilecek olan koleksiyon eşyaları ve notlar da oldukça bol. Bu da yeniden oynamanız için bir neden olabilir, çünkü gizli yerler ve sizi bekleyen sürprizler artık bir Bethesda imzası niteliğinde! The New Order’ı bitirenler için The New Colossus’ta oyuncuları bir de sürpriz bekliyor olacak. Çok fazla açık etmeden anlatmak gerekirse, ilk oyunda yaptığınız bir seçim yeni oyunda farklı bir hikâye varyasyonuna sebep oluyor. Böylece aslında iki farklı yoldan oyunu bitirebiliyorsunuz. Ayrıca bu seçim oyunun sonuna doğru açılacak olan güçlü iki farklı silahtan sadece birini kullanmanız anlamına da geliyor olacak.

        Son olarak, Wolfenstein II The New Colossus bir önceki oyunda yaptığı herşeyi bu sefer çok daha iyi başarmış diyebiliriz. Tıpkı 90’larda olduğu gibi, diğer FPS oyunlarına ders çıkarmaları için kitap olarak basılabilecek bir oyunla karşımıza çıkan serinin son oyununu kaçırmamanızı tavsiye ederim.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ