Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yeni Medya TRT, arşivindeki bazı haberleri sosyal medyada paylaştı

        Aykut YILMAZ/GAZETE HABERTÜRK

        Facebook ve Twitter gibi sosyal medyada ‘TRTarşiv’ adında hesap açan TRT, kısa arşiv videolarını vatandaşların beğenisine sundu. Arşiv görüntüleri arasında TRT’nin ünlü spikeri Güntaç Aktan’ın 1981 yılına ait Aksaray’daki UFO haberi de yer aldı. “Tam 1 aydır semalarında ışıklı bir cismin dolaştığı Aksaray burası” sözleriyle anons geçen Aktan’ın görüntüleri, sosyal medyada büyük ilgi uyandırdı. Aksaray’da gencinden yaşlısına kadar herkesin ışıklı cismi konuştuğunu belirten Aktan, UFO gördüğünü söyleyen bir kadına mikrofonu uzatıyor ve şu yanıtı alıyor:

        “Ben içeride oturuyordum. Kızım ‘Anne bir kop hele. Dışarıda uçan daire var’ dedi. Baktık ki karşıda büyük sini halinde, sonra bulutun arasına girince ortası duman halinde oldu. Kıpkırmızı kızardı. Kızarınca ben korktum.”

        UFO’nun görüldüğü günü ve saati anlatan bir adam ise “Perşembe günü akşam saat 10’da Ekecik Dağı’nın eteğinde bir cisim görülmüştür. Işık saçıyor köye. Her yer aydınlık içindedir. Onun için bütün köy paniğe kapılmıştır. Bunun tabii ne olduğunu merak ediyoruz” dedi.

        AKBULUT’TAN FIKRA İLE SERZENİŞ

        TRT’nin paylaştığı bir başka görüntüde ise eski Başbakan Yıldırım Akbulut, gazetecilerin sürekli eleştirilerine maruz kalan bir başbakanın anısını şu sözlerle anlatıyor: “Başbakanın biri, ne yaparsa yapsın eleştiriye tabi oluyor. Bunun üzerine bütün basın mensuplarını çağırıyor ve bir göl kenarına geliyorlar. Büyük bir maharetle gölü yürüyerek geçiyor. Ve zannediyor ki basında bu müspet bir şekilde yer alacak. İkinci gün gazetelerin başlıkları ‘Başbakan yüzme bilmiyor’ diye çıkıyor.”

        YIL: 1972, ANKARA: 38 DERECE

        “Ankara’da hafta sonu” başlığıyla 1972 yılının Ankara’sı da TRT’nin arşivinden paylaşılan görüntüler arasında yer aldı. Hava sıcaklığının bütün bölgelerde normallerin üzerinde seyrettiği belirtilerek başlayan görüntülerde, Ankara’da hava sıcaklığının 38 derecenin üzerine çıktığı ifade ediliyor. Sıcak havadan bunalmış Ankara’dan insan manzaralarına yer verilen görüntüler eşliğinde şöyle deniliyor:

        “Bu filmde Ankara’da bir hafta sonunu izliyorsunuz. Ankaralıların serinlemek için Çubuk Barajı, Bayındır Barajı, Gençlik Parkı ve Atatürk Orman Çiftliği gibi yerlere akın etti- ğini görürüz. Kavaklıdere’de bulunan Kuğulu Park bunun bir örneğidir. İçinde kuğu ve ördeklerin yüzdüğü bu park, günün her saatinde doludur. Bu yıl açılan bir yüzme havuzu, yurttaşların Çubuk Barajı’nda suya girmesi olanağını sağladı.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ