KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Norveç

Norveç, Avrupa'nın kuzeyinde yer alan İskandinav Yarımadası'nın batısında konumlanan ve açık adı Norveç Krallığı olan ülkedir. Başkenti Oslo'dur ve ülke anayasal monarşi ile yönetilmektedir.

Avrupa ortalamasının üzerinde bir yaşam kalitesine ve ekonomik gelişmişliğe sahip olan Norveç, Avrupa ülkelerinden çok daha iyi olduğu için Avrupa Birliği'ne girmek istemeyen bir ülkedir. Ekonomik olarak ülke kıyıalrında yer alan petrol rezervlerinin zengin olması ve Avrupa/dünya balıkçılık sektörünü elinde bulundurması ile de gelişmiştir.

Norveç ülkesi, İsviçre, İzlanda ve Lihtenştayn ile birlkte EFTA (Avrupa Serbest Dolaşım Örgütü) üyesidir ve bu örgütten ayrılın Avrupa Birliği'ne girmeyi istememektedir.

Ülkede Avrupa Birliği'ne katılma konusunda iki defa referandum yapılmış, iki referandumda da red oyu çıkmıştır ancak günümüzdeki anketlere göre AB'ye katılma isteği oranı %50'yi aşmıştır.

Norveç'teki en büyük sorun ise işgücü eksikliğidir. Zira nüfusun büyük çoğunluğu yaşlı olduğu için nüfus da azalmaktadır.

Norveç Haberleri