Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Irak'ın kuzeyi Zap bölgesi ile Nusaybin ve Bitlis'te yürütülen operasyon ve arazi aramasında çok sayıda silah ve mühimmat, el bombası ile el yapımı patlayıcılar ve patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

        Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, dün Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde süren operasyonda tespit edilen bir mağara içerisinde, bir doçka uçaksavar, bir RPG-7 roketatar, üç kalaşnikof piyade tüfeği, bir el telsizi, muhtelif sayıda mühimmat ve şarjör ele geçirildi.

        Mardin'in Nusaybin ilçesindeki arazi aramasında, 2 kalaşnikof piyade tüfeği, 2 şarjörü, 65 fişek, 11 RPG-7 roketatar mühimmatı, 2 el bombası, 2 gaz bombası, 11 el yapımı patlayıcı ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

        Bitlis Tatvan'da yapılan arazi aramasında ise el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif malzeme ve 265 kilogram yaşam malzemesi tespit edildi.

        - Yasa dışı sınır geçişleri

        Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki günlük faaliyetlere göre, Suriye sınırında Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından gün içerisinde, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı sınır geçiş teşebbüsünde bulunan bin 536 şahıs yakalandı. Bu müdahaleler sonucunda bulunan malzemelere el konuldu.

        İran sınırında Türkiye'ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 7 kişi yakalandı. Yapılan müdahaleler sonucunda, 28 bin 400 paket sigara ele geçirildi.

        Yunanistan sınırı hudut birliklerince Yunanistan'dan Türkiye'ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 4 kişi ve Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 130 şahıs yakalandı.

        Ayrıca Türkiye'den Gürcistan'a yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan bir kişi gözaltına alındı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler