Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, ormanlık alanda cesetleri bulunan iki kişiyi silahla vurarak öldürdüğü iddia edilen sanığa, 53 yıl hapis cezası verildi.

        Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına tutuklu sanık İsa Durak, öldürülen Sinan Yalçınkaya ve Erhan Özalp'in yakınları ile sanık ve müşteki avukatları katıldı.

        Erhan Özalp ile Sinan Yalçınkaya'yı pompalı tüfekle vurarak öldürdüğü iddiasıyla iki kez müebbet hapis cezası talebiyle yargılanan İsa Durak, ilk duruşmadaki savunmasını tekrarlayarak, maktullerle alacak verecek meselesi yüzünden aralarında tartışma çıktığını, onların silahla ateş etmesi üzerine karşılık verdiğini, sonra da olay yerinden kaçtığını öne sürdü.

        Mahkeme heyeti, sanığa, Erhan Özalp ve Sinan Yalçınkaya'nın silahını çalmaktan 15 yıl, bir kişinin kimliğini çalmaktan 5 yıl, silahları üzerinde taşımaktan 1 yıl, Özalp ve Yalçınkaya'nın ölümüne sebebiyet vermekten 32 yıl olmak üzere, toplam 53 yıl hapis cezası verdi.

        - Olay

        Bursa'da 9 Mart'ta bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, merkez Osmangazi ilçesi Gökçeören villaları yakınındaki ormanlık alanda iki ceset bulmuş, silahla vurularak öldürüldükleri belirlenen bu kişilerin, Erhan Özalp ve Sinan Yalçınkaya olduğu tespit edilmişti. Soruşturmayı derinleştiren güvenlik güçleri, Sinan Yalçınkaya'nın kardeşi Deniz Yalçınkaya'nın geçen yıl eylül ayında merkez Yıldırım ve Kestel ilçelerinde birer gün arayla Serhat Erkibaş ile Aşkın Kızılkaya'yı öldürdüğü iddiasıyla tutuklandığını belirlemişti.

        Deniz Yalçınkaya'nın yargılandığı davanın görüldüğü Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma sırasında, ağabeyi ve Erhan Özalp'in öldürüldüğü haberi gelmişti. Emniyet yetkililerinin çalışması sonucu cinayetleri işlediği tespit edilen İsa Durak, Kahramanmaraş'ta yakalanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler