Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Silopi ilçesinde öğrenciler Gençlik ve Spor Bakanlığınca uygulanan Mobil Gençlik Merkezi Projesi ile sporla buluştu.

        Bakanlığın çocuk ve gençleri spor faaliyetlerine teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği proje kapsamında mobil araç, okul okul gezerek öğrencilere spor branşlarının tanıtımını yapıyor.

        Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünce düzenlenen etkinlikte mobil aracın ilk durağı Başverimli İlk ve Orta Okulu oldu.

        Okul bahçesinde voleybol, tenis, yapboz, mangala, boks, golf, satranç ve dart oynamanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler doyasıya eğlendi.

        Öğrencilerden Zehra Avil, ilk kez boks eldiveni taktığını belirterek çok heyecanlandığını söyledi.

        Esra Kol, daha önce hiç görmediği spor malzemelerini tanıma fırsatı bulduğunu belirterek kendilerine bu imkanı sağlayan herkese teşekkür etti.

        Rıdvan Aytış, bazı spor branşlarını ilk kez denemenin mutluluğunu yaşadığını anlattı.

        Ruken Akkuş da ilk defa golf oynadığı için mutlu olduğunu dile getirdi.

        Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünde eğitmen Necmettin Üce, bu proje kapsamında Silopi'de 25 bin öğrenciye ulaşacaklarını aktardı.

        Çocukları golf, bahçe satrancı, dart, minik futbol, badminton ve tenis gibi branşlara bu şekilde ulaştıracaklarını ifade eden Üce, Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen bu proje ile yaklaşık 5 ayda bütün belde ve köylerde hizmet sunacaklarını aktardı.

        Üce, "Amacımız bu imkanı bütün çocuklarımıza ve gençlerimize ulaştırmaktır." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler