Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Özellikle uydu üzerinden yayın yapan kanalların çok ciddi masrafları var. Bu nedenle bir kanun teklifi verdik. İnşallah iktidar partisi de desteklediğinde bu yasa Meclis'ten çıkar ve yerel televizyonlarımızın sorunları çözülür." dedi.

        Torun, Ordu'da yayın yapan TV 52'nin 25. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, kanalın kesintisiz yayın hayatını sürdürmesinde emeği geçenleri kutladı.

        TV 52'nin kendisinin siyaset hayatında da önemli rolünün bulunduğunu anlatan Torun, "Ulubey belediye başkanlığı dönemimden bu yana TV 52'nin hep desteğini gördüm. Tarafsız yayınlarıyla kanalımızın idarecilerini ve tüm çalışanlarını kutluyorum." ifadesini kullandı.

        25 yıldır yayın hayatını sürdüren TV 52'nin daha uzun yıllar ayakta durmasını temenni eden Torun, "Ancak maalesef Anadolu'da birçok görsel medya ayakta durma noktasında bazı sorunlar yaşıyor. Gazeteci arkadaşlarımızın bir bölümü zor koşullarda çalışıyorlar." diye konuştu.

        CHP'nin yerel kanalların ayakta kalabilmesi için kanun teklifi verdiğini anımsatan Torun, şöyle konuştu:

        "Çünkü yerel kanallarımız diğer holding kanalları gibi bir geliri bulunmuyor. Maalesef gerekli desteği de alamıyorlar. Özellikle uydu üzerinden yayın yapan kanalların çok ciddi masrafları var. Bu nedenle bir kanun teklifi verdik. İnşallah iktidar partisi de desteklediğinde bu yasa Meclis'ten çıkar ve yerel televizyonlarımızın sorunları çözülür. Temennimiz Anadolu'daki görsel medyanın biraz olsun rahatlaması."

        Torun, görsel basının yanında yazılı basının da belli sorunlarının bulunduğunu, bu sorunların aşılması için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

        AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı da "Kanalımızla gurur duyuyoruz. TV 52 Ordu'nun dünyaya açılan penceresidir." dedi.

        Geceye katılan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, Gürgentepe Belediye Başkanı Yener Yalçınkaya ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da konuşma yaparak, kanalın kuruluş yıl dönümünü kutladı.

        TV 52 Yönetim Kurulu Başkanı İsa Akçay da geceye katılanlara teşekkür ederek, "TV 52 tüm Orduluların kanalı. Herkesi kendi kanalına sahip çıkmaya davet ediyorum." ifadesini kullandı.

        Gece yöresel sanatçıların verdiği konserle sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler