Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİTLİS (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bitlis'i tarihindeki adına yakışır hale getirmek için ne gerekiyorsa yapacaklarını bildirdi.

        Çeşitli ziyaret ve programlara katılmak üzere Bitlis'e gelen Özhaseki, Vali İsmail Ustaoğlu'nu ziyaret etti.

        Özhaseki, valilik şeref defterini imzaladıktan sonra yaptığı açıklamada, Anadolu'nun en kadim kentlerinden birine gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

        Karlı, bereketli bir günde Bitlis'e geldiklerini, gelmişken hayırlara vesile olmak gerektiğini belirten Özhaseki, "Dost köyüne bahanesiz gelinmezmiş, bir bahane ile gelmek lazım." dedi.

        Bundan 8-10 yıl önce Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı iken milletvekillerinin isteği üzerine kente geldiğini anımsatan Özhaseki, şunları kaydetti:

        "Burada Belediye Başkanımıza neler yapılabileceği hususunda tecrübelerimizi aktarmaya çalışmıştık. Sonra yol yapımı konusu vardı, bunu üstlendim ve yaptım o zaman. Üzerime düşen görevi yerine getirdim. Bugün kayyum belediyemizin, Valiliğimizin yaptığı sokak sağlıklaştırma çalışmasının açılışını yapacağız. Hem de yıllardır kangren haline gelen dere üzerindeki yapıların ve dere ıslahının nasıl yapılacağı hususunu kendi aramızda istişare edeceğiz. Kolay değil. Çünkü kolay olmaması, daha çok istimlak bedellerinin bulunamamasından kaynaklanıyor. Bütçe kısıtları içinde kamulaştırmaya para ayrılamamasından kaynaklanıyor. Ama her işin formülü var. Formülleri bulacağız, çalışacağız, Bitlis'i tarihindeki adına yakışır hale getirmek için ne formül varsa devreye sokup uğraşacağız."

        - "Haddinden fazla yanlış uygulama"

        Özhaseki, Batı'da bütün kentlerin ırmaklar üzerinde kurulduğunu ve sudan her türlü istifade ettiklerini vurgulayarak, "Biz de ise burada ne yazık ki onu kapatmışız. Üstünü örtmüşüz, tapulamışız, birilerine vermişiz. Haddinden fazla yanlış bir uygulama. Şimdi o yanlış uygulamayı çekmeye, geriye almaya çalışıyoruz. Bu konuda birtakım formüller var inşallah onlarda devreye girecek." diye konuştu.

        Vali ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu ise Bitlis'in tarihi ve kültürel derinliği olan bir kent olduğuna dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "En önemlisi de tarihi misyonu özellikli olan bir ilimiz. Şu anda kentimizin 600'ün üzerinde tescilli tarihi eseriyle bölgedeki tarihi zenginliği en fazla olan ilimiz. Anadolu'ya ilk giriş kapımız olan Ahlat'ı kendi bünyesinde barındıran bir ilimiz. Böyle bir tarihi kente hizmet etmeyi Allah bize nasip etti. Sizlerin de desteğiyle bu kadim kentimizi tekrar tarihi kimliğine kavuşturmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

        Bakan Özhaseki daha sonra kaymakam ve belediye başkanlarıyla toplantı yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler