Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'nın Sarıçam ilçesinde vinç sepetinden düşen 6 işçiden 5'inin yaşamını yitirmesi, birinin de yaralanmasıyla ilgili 2 müteahhit firma sorumlusu ve vinç operatörü hakkında 15'er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

        Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikada 20 Temmuz'da çatıdaki onarım işi için vinç sepetine bindirilen 6 işçiden Emrah Arslan, Faruk Kaya, Fehmi Kaya, Murat Gümüş ve Mustafa Gümüş'ün hayatını kaybetmesi, Halil Arslan'ın da yaralanmasına ilişkin soruşturma tamamlandı.

        Cumhuriyet savcısı, 5 işçinin ölümü ve bir işçinin yaralanmasına neden oldukları iddia edilen ve olay sonrası sevk edildikleri adliyede serbest bırakılan ilgili müteahhit firmaların sorumluları H.T. ve A.E. ile vinç operatörü U.P. hakkında "taksirle 5 kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan iddianame hazırladı.

        Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, 3 kişi hakkında 15'er yıl hapis cezası istendi.

        İddianamede, vinç operatörünün 6 işçiyi ikişer ikişer çalışacakları yaklaşık yüksekliği 10 metre olan çatının üzerine ve bir alt kademesindeki bölüme çıkarttığı belirtildi.

        Vinç operatörü U.P. iddianamede yer verilen ifadesinde, işçileri iş güvenliği tedbirlerinin alınması yönünde uyardığını ancak onların buna rağmen "bir şey olmaz" diyerek işe başladıklarını ileri sürdü.

        İşçilerin yemek molası için aşağı inmek istediği anlatan U.P, vinç sepeti görüş açısı dışındayken içine 6 kişinin bindiğini, durumu fark etmesiyle demir aksamın kopmasının aynı anda olduğunu iddia etti.

        İddianamede, makine mühendisi ve iş güvenliği uzmanından oluşan bilirkişi raporuna da yer verildi. Raporda, müteahhit firma sorumlusu H.T'nin tali, diğer bir firmanın yetkilisi A.E. ile vinç operatörü U.P'nin asli kusurlu, olayda ölen işçiler ile yaralı Halil Arslan'ın da tali kusurlu oldukları belirtildi.

        Tutuksuz 3 sanığın yargılanmasına 16 Şubat'ta başlanacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler