Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - 478'incisi düzenlenecek Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali için Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında protokol imzalandı.

        Valilik binasında düzenlenen toplantıda Güvençer, bu yılki festivale 53 ülkenin büyükelçilerini, 11 kardeş şehir ile Manisa ile kültür anlaşması imzalayan 4 kentin yöneticilerinin davet edildiğini söyledi.

        Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nin hem Türkiye hem de Manisa'nın tanıtılması için önemli bir etkinlik olduğunu belirten Vali Güvençer, "21 Mart 2018 tarihinde Nevruz Bayramı ve Karma töreni ile başlayacak olan festival 29 Nisan 2018 Pazar günü ise Sultan Cami ve kubbelerinden 6 ton mesir macunu saçılarak son bulacak. Mesir komitesinde yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının dışında bütün sivil toplum kuruluşların bu festivale katkı sağlaması gerekiyor. 6 ton mesir macunu saçılacak festival için Büyükşehir Belediyesi 2 milyon lira, Şehzadeler Belediyesi 200 bin liralık destekte bulunacak." dedi.

        Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de Manisa'nın tanıtımında önemli bir yere sahip olan mesir macunu festivalinin 478 yıldır düzenlenmesinden dolayı mutlu olduklarını belirterek, önemli olanın Manisa'nın esnafına, halkına katma değer katmak olduğunu vurguladı.

        Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise Manisa'nın hiçbir memlekete nasip olmayan bir geleneğe sahip olduğunu ifade etti.

        Konuşmaların ardından Mustafa Hakan Güvençer ve beraberindekiler protokolü imzaladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler