Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, başta ıslahı mümkün olmayan bozuk meralar olmak üzere 1 milyon 200 bin fidanı toprakla buluşturduklarını belirterek, 1 milyon 400 bin fidan dikmeyi hedeflediklerini bildirdi.

        Şentürk, valilikte orman alanlarının genişletilmesiyle ilgili düzenlenen toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, Kırşehir'in daha önce yüzde 2 olan orman varlığının son yıllardaki çalışmalarla yüzde 7 seviyesine çıkarıldığını ifade etti.

        Özellikle erozyona maruz kalan ve kullanılmayan yerlerin değerlendirilmesi için yoğun çaba sarf edildiğini vurgulayan Şentürk, "Vasfını kaybetmiş, ıslahı mümkün olmayan bozuk meraları ağaçlandıracağız. İlimizde 1 milyon 400 bin fidan dikmeyi planlıyorduk. 1 milyon 200 bin fidanı toprakla buluşturarak hedefimize çok yaklaştık hatta yakın zamanda bu hedefi de geçeceğimize eminim." dedi.

        Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Ceviz Eylem Planı'nı Kırşehir'in Kaman ilçesinden başlattığına işaret eden Şentürk, bozuk mera alanlarının ağaçlandırılmasında ceviz fidanlarının da değerlendirildiğini dile getirdi. Şentürk, "Geçimini çiftçilikle sağlayan vatandaşlarımız için ceviz önemli bir gelir kaynağıdır. Ceviz Eylem Planı konusunda da önemli gelişmeler var. Hedefimiz daha yeşil daha yaşanabilir daha temiz bir çevrede yaşama imkanı sunan Kırşehir’dir. Bugünkü toplantıda katılımcılarla ilimizdeki ağaçlandırma konusunda neler yapılabilir, orman varlıkları daha nasıl genişletilebilir, bunları görüşeceğiz." diye konuştu.

        Toplantıya, Ankara Orman Bölge Müdürü Veysel Kodalak, Kırşehir Orman İşletme Müdürü Reşat Karaca, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin ve kurum amirleri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler