Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

        1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Sudan'da

        - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan ziyareti kapsamında Savakin'de incelemelerde bulunacak.

        - Erdoğan, Hartum Üniversitesi tarafından kendisine takdim edilecek fahri doktora töreni ile Türkiye-Sudan İş Forumu'na katılacak.

        (Hartum) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        2 - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Pakistan'da, Afganistan Halk Meclisi Başkanı Abdul Rauf İbrahimi ve İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani ile ayrı ayrı görüşecek.

        (İslamabad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vefatının 44.yılında İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü için Anıtkabir'de düzenlenecek anma törenine katılacak.

        (Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        YASAMA YÜRÜTME SİYASET

        1- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

        (Ankara/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        2- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, basın mensuplarıyla bir araya gelecek, çeşitli ziyaretlerde bulunacak, partisinin il yönetimi ile toplantı yapacak, Malatya Sessiz Adımlar Spor Kulübünün ödül törenine iştirak edecek.

        (Malatya/09.30-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        EKONOMİ

        1- TÜİK, 2016 yılı işgücü maliyeti istatistiklerini açıklayacak.

        (Ankara/10.00)

        DÜNYA-DİPLOMASİ

        1-Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına karşı ezici üstünlükle alınan kararın ardından gelişmeler izleniyor.

        (Washington/Ramallah/Kudüs/Tel Aviv) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        2- Yemen'deki çatışmalar takip ediliyor.

        (Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

        (Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        GÜNCEL

        1- FETÖ davaları

        - FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davaya, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.

        (Ankara/09.30)

        - Akıncı Üssü darbe davasında 486 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz kurumları Kampüsündeki duruşma salonunda devam edilecek.

        (Ankara/09.30)

        - FETÖ’nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Gölbaşı'nda bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirme teşebbüsüyle ilgili 68 sanığın yargılanmasına Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

        (Ankara/09.30)

        - FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin eski İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan'ın da aralarında bulunduğu 73 jandarma personeli ile terör örgütünün jandarma yapılanmasında sözde "abilik" yaptığı belirtilen 19 sivil olmak üzere toplam 92 şüphelinin yargılanmasına İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'de başlanacak.

        (İstanbul/10.30)

        - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde Sualtı Taarruz (SAT) ile Kurtarma ve Sualtı komutanlıklarında görevli 38 asker ile bu personelden sorumlu sözde "Deniz Kuvvetleri Yapılanması"nın mahrem imamı konumundaki 14 sivil yöneticinin de aralarında bulunduğu 43'ü tutuklu 53 sanığın yargılanmasına, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

        (İstanbul/10.30)

        - Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında, "PKK/KCK, FETÖ/PDY ve DHKP/C'ye müzahir oldukları" iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda firari sanıklar gazetenin eski genel yayın yönetmeni Can Dündar ve İlhan Tanır ile aralarında Akın Atalay, Kadri Gürsel, Ahmet Şık'ın da bulunduğu 6'sı tutuklu 20 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

        (İstanbul/10.30)

        - İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde FETÖ üyesi eski polislerin terör örgütü DHKP-C'ye sızdırdığı elemanlara kaos eylemleri gerçekleştirmeyi planladıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 13 sanığın yargılanmasına Çağlayan'da devam edilecek.

        (İstanbul/11.30)

        - Siirt'te FETÖ'nün darbe girişimi sırasında valiliği abluka altına almaya çalışan eski rütbeli askerlerin de aralarında bulunduğu 99'u tutuklu 332 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

        (Siirt/09.00)

        - Kırklareli'nde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen aleyhinde kitap yazma hazırlığındayken kaçırılarak öldürülen gazeteci Haydar Meriç'in de aralarında bulunduğu 70 kişinin usulsüz dinlenmesine ilişkin, örgüt elebaşı Gülen dahil 33 sanık hakkında açılan dava görülecek.

        (Kırklareli/09.35)

        - FETÖ'nün Aydın'ın Nazilli ilçesindeki öğretmen yapılanmasına yönelik 17'si tutuklu 32 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

        (Aydın/09.30)

        - Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişiminde, iletişimi kesmek amacıyla inşası yeni tamamlanan Turkcell'in Gebze Veri Merkezi'ne giren 13'ü tutuklu 14 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

        (Kocaeli/10.00)

        SPOR

        1- Süper Lig'de 2017-2018 sezonunun ilk yarısı Osmanlıspor ile Teleset Mobilya Akhisarspor arasında Osmanlı Stadı'nda yapılacak maçla tamamlanacak.

        (Ankara/20.00) (Fotoğraflı)

        2- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 12. haftanın son maçında Anadolu Efes ile Banvit, Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşılaşacak.

        (İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

        ÖZEL HAER

        1- Trafik sigortasında "tavan fiyat" 2018'de de devam edecek

        - Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek:

        - "Zorunlu trafik sigortasında azami prim uygulamasına 2018 yılında da devam edeceğiz"

        - "Sigorta şirketlerinin 9 ayda yaklaşık 240 milyon liralık zarar ettiğini tespit ettik. Şirketlerimizin sermayesinin erimemesi için azami prim tutarlarında bir defaya mahsus olmak üzere yıl başında yüzde 5 artış olacak"

        - "Ancak mevcut uygulamada azami prim tutarlarına uygulanan yüzde 1,5'lik aylık artışlarda ise herhangi bir değişikliğe gidilmeyecek"

        - "Bu şekilde vatandaşlarımızın yanı sıra sigorta sektörünün de zarar etmeyeceği orta yol bulunmuş olacak"

        (Zeynep Akyıl/Ankara)

        2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:

        - "(BM'nin Kudüs kararı) Bu karar umuyorum ki Ortadoğu'da taşların yeniden dizayn edildiği bir karar olur. Adaletsizliklerin son bulduğu bir karar olur. Yine dünyanın gözünü İsrail'in Filistin'e yaptığı zulme dur deme noktasına getirir"

        - "Cumhurbaşkanımızın da her zaman ifade ettiği gibi Türkiye'nin artık bir söylemi haline gelen 'Dünya 5'ten büyüktür' ve 'Dünya 1'den büyüktür' sözünün doğruluğunu göstermesi bakımından önemli bir gelişmeydi"

        (Emrah Gökmen/Malatya)

        3- TERÖRSÜZ ŞEHİRLERDE DEĞİŞİM - Hizan'ın çehresi görevlendirmeyle değişti

        - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Bitlis'in Hizan Belediyesi, son bir yılda hayata geçirdiği projelerle ilçe halkını belediye hizmetleriyle buluşturdu, vatandaşların yaşam standardını yükseltti

        - Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Bülent Hamitoğlu:

        - "12 milyon lira borç vardı. Bir yıla yakın sürede borcumuzu 6 milyon liraya indirdik. Piyasa borçlarını temizledik, kamu borçlarının bir kısmı kaldı"

        - "Halkımız, artık su kesintileri, sağlıksız su ve depolardan kurtulacak, daha modern, sağlıklı ve hijyenik su içme şansı elde edecek. Aynı şekilde kanalizasyon altyapısında çok ciddi eksiklikler vardı. Geldiğimiz andan itibaren özellikle ikinci kademe kanalizasyonların hepsini bitirmek üzereyiz"

        (Şener Toktaş - Ahmet Okur / Bitlis)

        ***

        Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler