Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de aralarında yer aldığı 224 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen Genelkurmay "çatı" davasının duruşmasına, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ile şehit yakınları katıldı.

        Gizli tanık olarak beyanlarda bulunan "Oran", firari sanık Serkan Coşkun ile Asım ve Adil kod adlı örgüt üyelerini tanıdığını, bu kişilerin FETÖ'nün asker yapılanmasında yer aldıklarını bildiğini kaydetti.

        Kendisinin FETÖ yapılanması içinde yer almadığını savunan "Oran", Asım adlı örgüt üyesinin sanıklardan eski kurmay yarbay Özcan Kurt'u FETÖ ile bağlantılı bir avukatlık bürosuna yönlendirdiğini, bu yüzden sanık Kurt'un da FETÖ yapılanması içinde bulunabileceğini düşündüğünü ileri sürdü.

        Sanık Kurt, bahsedilen avukatlık bürosuna birinin yönlendirmesiyle gitmediğini, büroyu kendi çabalarıyla bulduğunu iddia ederek, FETÖ ile bağlantısı olabileceği yönündeki iddiayı kabul etmedi.

        Davanın görülmesine yarın tanıkların dinlenilmesiyle devam edilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler