Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Velilerden park isyanı

        - "Anaokulumuzdaki parkın yıkılıp, konteyner sınıf yapılmasını istemiyoruz"

        (Fotoğraflı)

        İsmet Biçen

        HATAY (İHA) - Hatay'da anaokulu bahçesindeki parkın yıkılıp yerine Suriyeli çocuklar için konteyner sınıf yapılacak olmasına karşı çıkan veliler, Kırıkhan Milli Eğitim Müdürlüğüne seslenerek, "Bizi mağdur etmeyin" dedi.

        Kırıkhan ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan 75.Yıl Anaokulu velileri, Suriyeli çocuklar için konteyner sınıf yapılması planlanan okuldaki çocuk parkının yıkılmasını ve ağaçların kesilmesini istemediklerini belirterek, İlçe Milli Eğitim Müdürlülüğü'ne tepki gösterdiler.

        Anaokulu bahçesinde toplanan veliler, adına açıklama yapan 75. Yıl Anaokulu aile birliği başkan yardımcısı Elif Ergüneç, çocuklarının oyun alanının kalmayacağını ifade ederek, "Biz okulumuzda bulunan parkın yıkılmasını istemiyoruz, ağaçlarında kesilmesini istemiyoruz. Okul içerisinde yapılacak olan Suriyeli çocukların için konteyner sınıflarına karşıyız. Milli Eğitim Müdürlüğü Suriyeli çocuklar için gitsin başka yere okul yapsın. Bizim mahallede çocuklarımızın nefes alabileceği yer bu okul içerisinde bulunan parktır. Biz bu çocuklarımızı teneffüs saatlerinde ve okul çıkış saatlerinde 5 dakika olsa bu parkta mutlu edebiliyoruz. Bizim bu mutluluğumuz Suriyeli çocuklar için elimizden alınmasını istemiyoruz. Burada bulanan velilerde benim arkamdalar" dedi.

        Ergüneş, okulu bahçesindeki ağaçlarında kesilmesini istemediklerini söyleyerek, "Çocuklarımızın binalarda değil de topraklarda, ağaçlarda, kaydıraklarda oynamasını istiyoruz. İstediğimiz büyük bir şey değil. Milli Eğitim Müdürlüğü gidip başka bir boş arazi bulabilir. Ama böyle bir yerde böyle bir yeri yıkmak olmaz. Bu ağaçların kesmeyin. Yetişmesi 20 yıl sürüyor. Zaten okulumuzda ve mahallemizde yeşil alanımız yok. Çocuklarımızın tek nefes alacakları yer burası. Biz okul aile birliği ve mahalle halkı olarak Milli Eğitim Müdürümüze sesleniyoruz bizi mağdur etmesinler" diye konuştu.

        (ELF-Y)

        25.11.2017 15:11:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler