Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilal Erdoğan'dan Eyüpsultan Belediyesi'ne ziyaret

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Eyüpsultan Belediyesi'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan'a Başkan Remzi Aydın, ESTAM'ın çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu ÜyesiBilal Erdoğan, Eyüpsultan Belediyesi'ni ziyaret etti. BuradaEyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'la makamında bir süre sohbet eden Bilal Erdoğan, Başkan Remzi Aydın'la birlikte Eyüpsultan Tarihi Merkez Yönetimi (ESTAM) binasını da ziyaret etti. Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın Bilal Erdoğan'a,ESTAM çalışmaları hakkında bilgi verdi. Eyüpsultan'ın tarihi alanının, tarihsel ve kültürel birikimi ile tekrar yorumlanarak, İstanbul'un tarihi mirasının daha işlevsel ve maneviyatına uygun şekilde tasarlanmasını amaçladıklarını belirten Başkan Remzi Aydın,ESTAMprojesi kapsamında yapılacak uygulamaları aktardı.

        ESTAM sunumunun ardından konuşan Bilal Erdoğan, "Eyüpsultan bizim için İstanbul'un manevi merkezi olarak bildiğimiz, gözbebeğimiz bir semtimiz. Allah bu çalışmaları yerinde, gerçekleşmiş haliyle görmeyi nasip etsin" dedi.

        Eyüpsultan Camii ve çevresi yeniden yorumlanacak

        Başkan Aydın, Eyüpsultan'da zamanla kaotik bir görünüm oluştuğunu belirterek, çevre ve sokaklar arasında iletişimin zamanla kaybolduğunu, ESTAM uygulamasıyla Eyüpsultan Camii ve çevresinin yeniden yorumlanacağını ifade etti.

        Görüşmenin ardından Başkan Remzi Aydın, Bilal Erdoğan'a ziyareti için teşekkür ederken, Eyüpsultan Gravürü ve ESTAM kitapçığı hediye etti.

        (HB-AŞ-Y)

        29.11.2017 09:58:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler