Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kahta'da ağrısız endoskopi yapılıyor

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Arslantaş

        ADIYAMAN (İHA) - Kahta Devlet Hastanesinde 1 buçuk yılda binin üzerinde hastaya ağrısız endoskopi yapıldı.

        Kahta Devlet Hastanesinde yaklaşık 1 buçuk yıldır tam donanımlı bir şekilde faaliyette olan endoskopi ünitesinde binin üzerinde hastaya ağrısız endoskopi hizmeti verildi.

        Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Mustafa Kalkan, mide ve bağırsak hastalıklarında özellikle takip ve tedavi amaçlı olarak kullanılan endoskopinin, çıplak gözle dışarıdan görülemeyen organlara özel cihazlarla ulaşarak organların gözle görünür hale getirilme işlemi olduğunu belirtti.

        Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Mustafa Kalkan, "Endoskopi ünitesi ile Dahiliye ve Genel Cerrahi polikliniklerinden tarafımıza yönlendirilen hastaların, tüm mide ve kalın barsak hastalıklarının tanısını koymakta ve taramasını rahatlıkla yapabilmekteyiz. Ayrıca hastalarımıza anestezi altında, hiçbir ağrı ve rahatsızlık duymadan, uyuyarak endoskopi uygulamaktayız. Halkımıza hizmet etmenin nimet olduğunu düşünüyor ve hastalarımıza acil şifalar diliyoruz" dedi.

        Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost ise, "Hem ilçemiz hem de bölge halkı için büyük bir ihtiyaç haline gelen endoskopi ünitemizi yaklaşık 1 buçuk yıl önce tam donanımlı bir hale getirdik. Daha önce Adıyaman'a ve çevre illere gitmek durumunda kalan hastalarımız maddi ve manevi birçok sıkıntı ile karşılaşabilmekteydi. Şimdi kendi ilçelerinde çok rahat, konforlu ve gelişmiş teknolojiye sahip cihazlarımızla haftanın iki günü endoskopi hizmeti alabiliyorlar. Endoskopi ünitesinin kurulması ve cihazların temini konusunda her türlü desteği sunan İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz'e ve TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

        (AHM-AA-Y)

        06.12.2017 10:49:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler