Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hayata resim ile tutundu

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - 10 yıl önce ağız kanseri olan ve çenesinin bir kısmını kaybeden ressam Gonca Sağnak, amansız hastalıkla mücadelesi sırasında ürettiği eserlerini Konak Belediyesi'nin desteği ile açtığı "Tutunanlar" adlı sergide görücüye çıkardı. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezinde açılan sergide sahneye çıkan İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu (İZOT) da müzikleriyle bu anlamlı etkinliğe renk kattı.

        Konak Belediyesi, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu (İZOT) ile Kanserle Dans Derneği işbirliğinde açılışı gerçekleştirilen "Tutunanlar" sergisi yoğun ilgi gördü. İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Özgür Sönmez'in açılış konuşmasını yaptığı sergiye Ressam Gonca Sağnak'ın dostlarının yanı sıra engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Açılışta sahne alan İZOT korosu verdiği konserle sanatta engel olmadığını bir kez daha gözler önüne serdi. Açılışta konuşan İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Özgür Sönmez hiçbir emeğin boşa olmadığını, her emeğin bir karşılığı olduğunu belirterek serginin açılmasına destek veren herkese teşekkür etti. Sönmez açılan sergi ile farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

        Sergi geliri engellilere

        10 yıl önce ağız kanseri olan ve çenesinin bir kısmını kaybeden ressam Gonca Sağnak ise aslında seramik sanatçısı olduğunu belirterek, "Rahatsızlığım nedeniyle sol kolumu da tam olarak kullanamıyorum, yerde dizlerimin üzerine oturarak çalışmalarımı yapıyorum. Sergide yer alan eserlerin satışından elde edilen geliri de ALS Derneği ve İZOT'a bağışlayacağım" dedi.

        Muhteşem bir konserle açılışa renk katan İZOT Korosu'nun şefi ve kurucusu Dr. Orçun Berrakçay da müziğin otizmli bireylerin sosyalleşmesinde önemli bir rolü olduğunu ve bu nedenle kuruduklarını belirtti. Berrakçay, gönüllü eğitimcilerin de destek verdiğini dile getirerek, "Müzikle ilgilenen otizm tanılı çocukları bir araya getirmek, onların sosyalleşmelerini sağlamak, kendilerine olanak verildiğinde neler yapabileceklerini göstermek, ailelere motivasyon sağlamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla bu orkestra ve koroyu oluşturduk. Türkiye'de ve Avrupa'da turnelere çıkıyoruz" dedi.

        Yaklaşık 50 eserden oluşan sergi, 14 Aralık tarihine kadar Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi Sergi Salonunda görülebilecek.

        (AG-Y)

        09.12.2017 10:57:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler