Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz tiyatro kursları devam ediyor

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın 3 yıldır yürüttüğü, eğitmenliğini ve koordinatörlüğünü Şehir Tiyatrosu sanatçılarının üstlendiği ücretsiz tiyatro ve yaratıcı drama kursları devam ediyor.

        Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, tiyatroya gönül veren her yaş grubundan vatandaşların katılabildiği kurslar, haftada üç kez gerçekleştiriliyor. Eğitim dönemi sonunda tiyatro gösterisi sunacak olan kursiyerler, nefes, diksiyon, sahne, hareket gibi uygulamalı eğitimin yanı sıra tiyatro tarihi, metin inceleme ve karakter çözümleme gibi kuramsal eğitimler de alıyor.

        Şehir Tiyatrolarının deneyimli sanatçıları Ekrem Şenel, Gülhatun Kutlay, Güvenç Gümüş ve Ümit Adıgüzel, tiyatro kursiyerlerine disiplinli, özverili ve keyifli bir eğitim süreci içerisinde, vücudunu kullanabilmeyi, etkili ve güzel konuşabilmeyi, oyunculuk potansiyelini geliştirmeyi, kendini ve yeteneğini fark etmeyi, sanatsal yanını ortaya çıkarmayı, yaratıcılığını ve hayal gücünü çalıştırmayı, hayata daha derin ve daha hassas bakabilmeyi öğretiyor.

        Haziran ayına kadar devam edecek olan kursta, dört grup tiyatro eğitimi alırken, iki grup yaratıcı drama eğitimi alıyor. Kongre ve Sergi Sarayı'nda yaklaşık 100 kursiyer tiyatro eğitimi alırken, 9-17 yaş arasında olan 85 yaratıcı drama kursiyeri ise Sanat Sokağı'nda yer alan Nevit Kodallı Salonu'nda eğitim alıyor.

        (KYM-Y)

        15.12.2017 13:53:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler