Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çelikhan ilçesinde Kudüs tepkisi

        (Fotoğraflı)

        Kemal Altın

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına büyük tepki gösterdi.

        Cuma Namazı sonrası Çelikhan Cumhuriyet Caddesinde bir araya gelen STK'lar ile vatandaşlar Çarşı Meydanına kadar yürüdü.

        Çarşı meydanında Sivil Dayanışma Platformu adına açıklamada bulunan Müslüm Çakmak, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanıması son derece yanlış olduğunu, Müslümanlar olarak ayakta olduklarını Allah'ın izniyle Kudüs Filistin'in başkenti kalacağını vurguladı.

        Çarşı Meydanında toplanan vatandaşlar, burada atılan sloganlar ve yapılan dualar sonrası dağıldı.

        Kudüs tepkisine Kaymakam Mustafa İkbal Ekşi, Belediye Başkanı Mustafa Bulut, İlçe Emniyet Amiri Ahmet Gürfidan, Çelikhan Müftüsü Murat Kurt, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        (KA-AHM-Y)

        15.12.2017 16:11:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler