Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akçadağ Kömbesine Coğrafi İşaret Belgesi alınacak

        (Fotoğraflı)

        Selçuk Dönmez

        MALATYA (İHA) - Malatya Valisi Ali Kaban, lezzetiyle herkesin beğenisini kazanan Akçadağ Kömbesine Coğrafi İşaret Belgesi almak için başvuruda bulunacaklarını müjdeledi.

        Malatya Valisi Ali Kaban Malatya Gazeteciler Cemiyeti(MGC)'ni ziyaret etti. Vali Ali Kaban'a cemiyet ziyaretinde Akçadağ Kömbesi ve içli köfte ikram edildi.

        Ziyarette bir konuşma yapan Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Kuraduman, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Vali Kaban'a Akçadağ'ın yöresel yemeği olan kömbe ve içli köfte ikram ettiklerini söyledi.

        Malatya Valisi Ali Kaban ise, Akçadağ'ın yöresel yemeklerinin tüm Türkiye tarafından tanındığını belirterek, Akçadağ Kömbesi için Coğrafi İşaret Belgesi başvurusunda bulunacaklarını dile getirdi.

        Akçadağ Kolköy Mahalle Muhtarı Veysel Özkan ise, kömbe için Coğrafi İşaret Belgesi alınacak olmasının öneminden bahsederek, Akçadağ'ın yemeklerinin çok lezzetli olduğunu kaydetti.

        Vali Kaban'a cemiyet ziyaretinde İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Ural, Kültür ve Turizm İl Müdürü Levent İskenderoğlu, Malatya Girişim Gurubu Başkan Yardımcısı Mehmet Kavuk ve mahalle muhtarları eşlik etti.

        (SD-BT-LO-Y)

        03.01.2018 17:05:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler