Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Çelikcan: "Yüreğir'de yeşil alanları hızla çoğaltıyoruz"

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğir'de yeşil alanları hızla çoğalttıklarını belirterek, "Adanalı vatandaşlarımız nefes alacak yeni alanlara kavuşuyor" dedi.

        Başkan Çelikcan, Kıyıpark inşaatını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Seyhan Nehri kıyısında 130 bin metrekare alana sahip parkın macera temalı olacağını belirte Başkan Çelikcan içerisinde su kayağı tesisi, yüzer sahne, marina amfi, optimis marina, yelken kulübü, ahşap iskele, 2 adet kır kahvesi, emekli ve engelli evleri, festival alanları, seyir terasları ve deniz feneri olacağını söyledi.

        İçerisinden temiz bir nehir geçen çok az şehir olduğunu, bu anlamda çok şanslı olduklarını belirten Çelikcan, "Orman Bölge Müdürlüğümüze ait ve fidanlık olarak kullandıkları alanı yeşil alan ve park yapmak üzere tahsisini gerçekleştirdik. 130 bin metrekare bu alanı vatandaşlarımızın kullanımına açacağız. Nehir ile vatandaşlarımızın buluşmasını sağlayacağız. Vatandaşlarımızın nefes alacağı Adana'da olmayan bir çok yeniliği burada gerçekleştireceğiz'' şeklinde konuştu.

        İçerisinde çocuk alanları, aromatik peyzaj alanları olan Kıyıpark'ı, botanik park olarak hizmet vereceğini belirten Başkan Çelikcan, "Adana'ya önemli bir eser daha kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yapılan bu hizmetten tüm Adanalı vatandaşlarımız faydalanacaktır" diye konuştu.

        (ELF-Y)

        20.02.2018 12:50:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler