Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Muş'ta Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından organize edilen "Terörle Mücadelede Afrin Harekatı" konferansına katılan Cihannüma Derneği Genel Başkanı ve TÜGVA yüksek istişare Kurulu Üyesi Mustafa Şen, Türkiye'nin Afrin'de PKK, PYD/YPG ve DEAŞ'ın yanı sıra ABD ile de savaştığını söyledi.

        Muş öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen programa Muş Valisi Aziz Yıldırım, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, AK Parti İl Başkanı Rahmetullah Yaktı, il Müftüsü Alaettin Bozkurt, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, TÜGVA Muş İl Başkanı Tahsin Oran ve davetliler katıldı.

        Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, TÜGVA tanıtım filmi ile devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan TÜGVA Muş Temsilcisi Tahsin Oran'ın ardından kürsüye gelen Cihannüma Derneği Genel Başkanı ve TÜGVA yüksek istişare Kurulu Üyesi Mustafa Şen, Afrin'de PKK, PYD/YPG ve DEAŞ'ın yanı sıra ABD İle de savaştıklarını söyledi.

        "Türkiye Afrin'de PKK, PYD/YPG ve DEAŞ'ın yanı sıra ABD İle de savaşıyor"

        Türkiye'nin şu anda Amerika yapımı bir başka terör örgütüyle savaştığına dikkat çeken Şen, "Amerika ile savaşıyoruz. Orada DEAŞ ile savaşırken de Amerika'yla savaşıyorduk, şimdi burada PKK, PYD/YPG ile de savaşırken de Amerika'yla savaşıyoruz. Ama görünürdeki oyuncağı başka. Bu oyuncakla PKK'yla, PYD'yle sizin ne akrabalığınız var?" dedi.

        "Afrin'de 20 civarında devletten, milletten terörist var"

        Afrin'de şu anda 20 devlet ve milletten teröristin olduğunu kaydeden Şen, "20 civarında devletten, milleten terörist var Afrin'de şu an, 20'den fazla. Çinlisi de var, Amerikalısı da var, Fransız'ı da var, Alan'ı da var. Aynı sözü onlara da söylüyoruz; ya o elinizdeki silahları gömeceksiniz ya da o silahlarla sizi gömeceğiz bunun başka yolu yok. Neden? Çünkü; burası merkezi dünya buradan başka çıkış yok" diye konuştu.

        "Türkiye geri dönülmez bir yola girmiştir"

        Türkiye'nin geri dönülmez bir yola girdiğini belirten Şen, "Bunu yapmak zorundadır. Akdeniz'den girmiş ve İran sınırından çıkacak, başka yolumuz yok. Bunu yaparken de Irak'ın da, Suriye'nin de toprak bütünlüğünü koruyarak yapacağız. Bunda netiz; kimsenin toprağında gözümüz yok" dedi.

        Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir şeyle savaşa girdiğinde Türkiye'de bazılarının karşı tarafa geçtiğini anımsatan Şen, "Ordumuz Afrin operasyonunda, Zeytin Dalı Harekatı'nda PYD'ye karşı vuruşmaya başladı bu sefer CHP'de geçti oraya. Bu kahraman ordu, bu Mehmetçik elin gavuru ile savaşırken birileri kalkıp o tarafa geçebilir" ifadelerini kullandı.

        Afrin'de teröre karşı mücadele ettiklerini ifade eden Şen, "Aslında Amerika emperyalizmine karşı mücadele ediyoruz, bu merkezi dünyayı bölen, parçalayan hainlere, zalimlere, gafillere karşı dış bir mücadele veriyoruz, merkezi dünyayı birleştiriyoruz, merkezi dünyayı, dünyayı yönetecek hale getiriyoruz. Başkomutanımız bunu yapıyor, ordumuz bunu yapıyor, millet olarak bunu yapıyoruz, bazı bu meseleleri anlamayanlar hariç" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler