Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Edirne'yi su taşkınlardan korumak için yapımı süren Kanal Edirne olarak da bilinen "Karaağaç Tahliye Kanalı Projesi"nde çalışmalar sürüyor.

        DSİ 11. Bölge Müdürü Sabancı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 29 iş makinesi ile yoğun bir tempoda çalıştıklarını söyledi.

        Toplam 7 bin 800 metre uzunluğunda olacak kanalın yaklaşık 5 bin metrelik kısmını kazma işini tamamladıklarını belirten Sabancı, ''Hava şartları müsaade ederse 2016’nın sonuna kadar 6 bin metreye ulaşmayı hedefliyoruz.'' dedi.

        FETÖ'nün darbe girişimi sonrası iş makinalarının 1 ay boyunca askeri birliklerin önünde nöbet tutmaktan dolayı hazırlanan takvimden biraz geride kaldıklarını ifade eden Sabancı şunları söyledi:

        ''Ekiplerin çalışmaları devam aralıksız devam ediyor. Kanal üzerine kurulacak 5 köprüden biri tamamlandı. Diğerlerinin inşası sürüyor. Kanalın yapım işinin yüzde yetmişine geldik.

        Bahar aylarının gelmesiyle birlikte de kalan kısmı bitirip kanalı hizmet sokacağız. En geç 2017’nin ortasında Meriç'ten kanala su akıtacağız inşallah. Kanalımız bittikten sonra 500 yıllık debi dediğimiz 2 bin 5 yüz metreküp/saniye debiye kadar, arazimizde ve Karaağaç’ta herhangi bir taşkın tehlikesi olamayacak.''

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler