Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OSMANİYE (AA) - Osmaniye Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Dünya Diyabet Günü'nde "Hoş geldin hareket elveda diyabet, hayatımıza hareket katalım, diyabet salgınını durduralım" temalı yürüyüş düzenlendi.

        Devlet Bahçeli Bulvarı'nda toplanan, ellerinde balon, pankart ve dövizler olan kalabalık, buradan meydanın dördüncü etabına kadar sağlık sloganları atarak yürüdü.

        Halk Sağlığı Müdürü Hayri Sarı, yürüyüş sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, diyabetin her yaşta tehdit oluşturan bir hastalık olduğunu kaydetti.

        Özellikle hızlı sosyal ve kültürel değişimler, nüfusun yaşlanması, kentleşme oranında artış, fiziksel aktivitede azalması gibi nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan diyabetli birey sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Sarı, şöyle devam etti:

        "Diyabetin en önemli risk faktörleri arasında sayılan obezitenin ülkemizde özellikle son yıllarda artış göstermesi bu sonucun ortaya çıkmasında önemli rol oynamaktadır. Diyabetlilerin yaklaşık dörtte biri hastalığının farkında değildir. Osmaniye Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğüne bağlı Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Biriminin koordinasyonunda 'Hoş geldin hareket elveda diyabet' ve 'Hayatımıza hareket katalım diyabet salgınını durduralım' temalı yürüyüş etkinliği düzenledik. Toplumda farkındalığın arttırılması amacıyla düzenlediğimiz yürüyüşümüze katılanlara teşekkür ediyoruz."

        Sarı, obezitenin önlenmesine yönelik çalışmaların devam edeceğini belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler