Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AMASYA (AA) - Amasya merkezli 9 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 15 kişiden 14'ü tutuklandı.

        Amasya merkezli İstanbul, Kocaeli, Ankara, Burdur, Düzce, Manisa, Mardin ve Ordu'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 15 zanlı, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Mahkemeye çıkarılan zanlılardan Emine M, Hami K, Şenol Ş, Doğan T, Mehmet A, Ali K, Mustafa K, Kemal Ç, Fatih A, Vedat F, Ahmet Ç, Yasin C, Fatih S. ve Recep Z. tutuklandı. Bir zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Merzifon Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında "terör örgütüne üye olmak ve örgüte finans sağlamak" suçlarından haklarında gözaltı kararı verilen 22 zanlıdan 15'i dün gözaltına alınmıştı. 7 zanlı ise adreslerinde bulunamamıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler