Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Cizre Belediyesi ve Devlet Su işleri (DSİ) iş birliğiyle yaşama geçirilen 25 milyon lira maliyetli "Dicle Nehri Islah Projesi"nin çalışmaları devam ediyor.

        Cizre Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında ilçeyi su taşkınlıklarından korumak, Dicle Nehri'nin iç ıslahını sağlamak ve ilçeye güzel bir görünüm kazandırmak amacıyla 5 bin 850 metre sağ sahil, 5 bin 600 metre sol sahil olmak üzere her iki tarafta 6 metre yüksekliğinde taş tahkimatı yapılıyor.

        Dicle Nehri'nde süren ıslah çalışmaları hakkında bilgi veren Cizre Belediyesi Başkan Vekilliğine görevlendirilen Kaymakam Ahmet Adanur, taş tahkimatın kısa sürede tamamlanacağını bildirdi. Adanur, taş tahkimatı işi bittiğinde nehrin her iki tarafı ve ortasının bir kısmında yeşil alan oluşturabilmeleri için yüzlerce hektarlık bölüm ortaya çıkacağını bildirdi.

        Adanur, şu değerlendirmede bulundu:

        "Cizre Belediyesi olarak halkımızın daha rahat ve huzur içinde yaşamalarını sağlamak amacıyla bu alanların hepsini yeşil alanlar, piknik alanları ve parklar yapacağız. Bu projelerle ilçemize güzellikler üstüne güzellik katacağız. Cizre'nin 1. köprüsünde 1,5 metrelik kuşaklama yapıp suyu şişirip geri tepeceğiz ve aynı zamanda suyun içinde küçük adacıklar yaparak ilçemize modern bir kent görünümü kazandıracağız."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler