Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Mardin'de terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 31 kişi, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince il genelinde DBP il ve ilçe binalarına eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan DBP Mardin İl Başkanı Ahmet Eken ile ilçe başkanları ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 31 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından geniş güvenlik önlemleri ile adliyeye sevk edilen şüphelilerin savcılıktaki ifade işlemi sürüyor.

        Mardin'de terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, 1 Kasım'da DBP il ve ilçe binalarına eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, aralarında DBP İl Başkanı Eken'in de bulunduğu 31 kişi gözaltına alınmıştı.

        Yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilirken, DBP Nusaybin İlçe Başkanlığı binasında ise PKK'lı teröristlerce talep edildiği değerlendirilen kablo, mazot ve yaşamsal malzemelere dair listeler bulunmuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler