Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Atayurt Mahallesi'nde geçimini hayvancılıkla sağlayan Mehmet Senir isimli vatandaşı ve ailesini, yaşadıkları çadırda ziyaret etti.

        Turgut, Mehmet Senir ve ailesini yaşadıkları çadırda ziyaret ederek, ailenin talep ve sıkıntılarını yerinde dinledi. Kırsal kesimde yaşayan Yörük ailelerin yaşamlarını zor şartlarda sürdürdüğünü belirten Turgut, kırsal mahallelerdeki yol genişletme ve çevre düzenleme çalışmalarının aralıksız devam ettiğini aktardı.

        Yörüklerin her türlü zorlukları sırtlayarak, hayvanlarıyla kış şartlarında mücadele ettiklerini anlatan Turgut, şöyle konuştu:

        "Türk kültürünün temelini teşkil eden Yörük kültürünü ve yaşantısını sizlerin sayesinde gelecek kuşaklara en güzel şekilde aktarmaya devam ediyoruz. Yörüklerimiz örf ve adetlerimizle birlikte geleneklerimizin ne kadar önemli olduğunu her daim gösteren ve bugünlere ulaşmasını sağlayan vatandaşlarımızdır. Yörüklerimiz helal ve emeğiyle geçinen insanlardır. Kültürlerimizi canlı tutan Senir ailemizi ve diğer yörük vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Çalışkan yörüklerimizin kendi el emeğiyle yapmış oldukları yayık ayranından içtik. Misafirperverliklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz."

        Senir de Başkan Turgut'a, talep ve sıkıntılarını anlattı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler