Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Mardin'de terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 31 kişiden 20'si tutuklandı.

        Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince il genelinde DBP il ve ilçe binalarına eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, DBP Mardin İl Başkanı Ahmet Eken ile ilçe başkanları ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 31 zanlı, savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarıldı.

        Mahkemede, aralarında DBP Mardin İl Başkanı Eken, bazı ilçe başkanları ve yöneticilerinin de yer aldığı 20 kişi tutuklandı. 10'u adli kontrol şartıyla olmak üzere 11 zanlı serbest bırakıldı.

        Mardin'de 1 Kasım'da terör örgütü PKK'ya yönelik DBP il ve ilçe binalarına eş zamanlı operasyonda 31 kişi gözaltına alınmıştı. DBP Nusaybin İlçe Başkanlığındaki aramada PKK'lı teröristlerce talep edildiği değerlendirilen kablo, mazot ve yaşamsal malzemelere dair listeler ele geçirilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler