Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS (AA) - Sivas’ın Suşehri ilçesinde, zorunlu kış lastiği uygulamasına sayılı günler kala oto lastikçilerde yoğunluk yaşanıyor.

        İlçede bulunan Küçük Sanayi Sitesi'nde oto lastikçisi olan Ercan Karabacak, yaptığı açıklamada, 1 Aralık tarihinde uygulanmaya başlayacak zorunlu kış lastiği uygulamasına küçük araç sürücülerinin daha çok ilgi gösterdiğini söyledi.

        Son bir haftadır işlerin çok yoğun olduğunu belirten Karabacak, küçük araçlar için 4 lastik değişimini balans ayarlarıyla birlikte 30 liraya yaptıklarını belirtti.

        Karabacak, "4 lastiğin değişim süresi yarım saati buluyor. Normalde 10 dakikada yapılıyor. Ancak lastiklerin balans ayarlarının da yapılmasından dolayı değişim işlemi yarım saati bulabiliyor." dedi.

        3 yıldır lastik otel uygulaması da yaptıklarını dile getiren Karabacak, şöyle konuştu:

        "Şu anda kışlık lastiklerini taktırmak için gelen araç sürücülerinin lastiklerini lastik otelinden ismine göre bulup indiriyoruz. Kışlıkları araçlarına takıyoruz. Yazlıklarını ise tekrar otele çıkartıp güzelce muhafaza altına alarak ilkbahar mevsimine kadar otelimizde misafir ediyoruz. Bu uygulamadan hem araç sürücüleri memnun, hem de bizler memnunuz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler