Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA (AA) - Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Türkiye Geofit Bahçesi’nde incelemelerde bulundu.

        Salman, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü bünyesindeki Türkiye Geofit Bahçesi’ni ziyaret ederek Enstitü Müdürü Yılmaz Boz'dan, buradaki bitki türleri ve yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

        İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Salman, Yalova'nın yüzde 59'u ormanlık, yeşille mavinin iç içe bir kent olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

        "Çiçek yetiştiriciliğinde ve kivi yetiştiriciliğinde de önemli bir yere sahibiz. Geofit bahçesi ülkemizde bir ilk. Burası bizler için önemli, kentimizin tanıtımına katkı sağlayan bir yer. 2014 yılında hizmete açılan Türkiye'nin ilk geofit bahçesinde nesli tükenmekte olan ya da ender bulunan bitkiler yetiştiriliyor. Buranın kurulmasında ve bu noktaya taşınmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler