Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Uludağ Üniversitesi, Türk öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği Bulgaristan'ın Sofya Teknik Üniversitesi ile karşılıklı işbirliği anlaşması protokolü imzaladı.

        Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Rektörlük B Salonu'nda gerçekleştirilen protokol töreninde UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Sofya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Georgy Mihov ile iki üniversitenin rektör yardımcıları ve akademisyenler katıldı.

        Törende konuşan Ulcay, Türkler ile Bulgarların sadece iki komşu halk olmadığını, aynı zamanda tarihsel bir dostluklarının bulunduğunu vurguladı.

        Tüm Balkan ülkeleriyle sıkı ilişkilerinin bulunduğunu kaydeden Ulcay, "Üniversiteler ülkelerin çocukları gibidir. Bizler de geçmişteki tarihsel birlikteliğimizi hatırlayacak ve üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmek için çalışmaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

        Ulcay, üniversitelerin toplum üzerindeki etkilerinin oldukça fazla olduğunu belirterek, "Bu etkileri pozitif yönde kullanabilirsek, sadece üniversitelerin değil toplumların da birbirine yakınlaştırılması fırsatını kullanmış oluruz. Böyle bir anlaşmayı imzalayarak sadece üniversitelerimiz arasındaki ilişkileri değil toplumlarımız ve ülkelerimiz arasındaki ilişkileri de güçlendirmek adına bir adım atacağız." ifadelerini kullandı.

        Kendilerine gösterilen ilgiden dolayı çok büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Sofya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Georgy Mihov da 2 sene önce göreve atandığında ilk ziyaret ettiği ülkenin Türkiye, ilk geldiği kentin ise Bursa olduğunu açıkladı.

        Bursa'da çok sayıda Bulgaristan göçmeni Türk'ün olduğunu bildiğini vurgulayan Mihov, şunları söyledi:

        "Bulgaristan'da yaşadığım yerde de çalıştığım üniversitede de çok sayıda Türk tanıdığım var. Uludağ Üniversitesi ile yapacağımız protokolün hem üniversite arasındaki ilişkileri hem de milletimiz arasındaki ilişkileri geliştireceğine yürekten inanıyorum. Sofya Teknik Üniversitesi olarak Uludağ Üniversitesi ile işbirliği içine girecek olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu ilişkiler çerçevesinde gerek akademik gerekse de bilimsel anlamda ciddi ilerlemeler kaydedeceğimizi düşünüyorum."

        Konuşmaların ardından Ulcay ve Mihov, protokol metnini imzaladı. Ulcay, törenin sonunda misafir akademisyenlere çini tabak hediye etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler