Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

        Tören İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın'ın Kocatepe Parkındaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyması ile başladı ve daha sonra Rehberlik ve Araştırma Merkezinde devam etti.

        Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu söyledi.

        Yıldırım, öğretmenlerin doğruyu öğrettiğini, çocukları aydınlattığını ve bilgili kişiler yetiştirmek için çaba gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:

        "Güçlü olabilmemiz için çok çalışmak, ileri teknolojileri üretmek ve kullanabilmemiz gerek. Değerli öğretmenlerimiz bütün gayemiz, Türk milletinin ve toplumunun refah ve mutluluğunu artırmak, Türkiye Cumhuriyetinin birlik ve beraberliğini sağlamak olmalıdır. Eğitim her yaşta çok önemlidir. Ancak doğru eğitimi vermek daha da önemlidir. Şöyle ki 15 Temmuzu hep birlikte yaşadık. Bir daha 15 Temmuzların yaşanmaması için eğitim verdiğimiz kişilere çok dikkat etmeli, konuları da çok iyi seçmeliyiz. Bilindiği gibi bu olumsuzlukları da eğitimli insanlar yaptı. Eğitim aldığı halde vatanına milletine kastetmeyecek insanlar yetiştirmek, siz değerli öğretmenlerimizin ve idarecilerin elinde. Bu önemli konu siz değerli eğitimcilerin boynuna borçtur."

        Törende "Öğretmene Vefa" adlı kısa film gösterildi ve emekli olan öğretmenlere "Hizmet Şeref Belgesi" verildi. Ayrıca törende, mesleğe yeni başlayan öğretmenler için yemin töreni düzenlendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler