Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA (AA) - Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

        Salman, sokak hayvanları rehabilitasyon merkezindeki barınaklarda incelemelerde bulunarak, merkezde yapılan yenileme çalışmalarıyla ilgili Veteriner İşleri Müdürü Erkut Ferhatoğlu'ndan bilgi aldı.

        İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Salman, hayvanların soğuktan etkilenmemesi için merkezdeki açık barınakların üzerleri açılır kapanır sistemle kaplanarak gerektiğinde kapatılarak soğuk geçirmez hale getirildiğini belirtti.

        Salman, yapılan çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

        "Sahipsiz sokak hayvanlarını sahiplendirme bölümünde bulunan açık alanlar, açılır kapanır sistem ile kapatarak can dostlarımızın soğuktan etkilenmemesini sağladık. Kış aylarının başladığı şu günlerde barınakları kapalı alanlara çevirdik. Kapatma işlemi sonrasında barınaklar içerisine ısıtıcılarda yerleştirdik. Bu sayede merkezimizde bulunan can dostlarımızın soğuk havalarda etkilenmeden kış aylarını geçirmelerini hedefledik."

        Vefa Salman, kış mevsiminde sokaklarda yaşayan kediler için de belirlenen noktalara "kedi evleri" yerleştirileceğini kaydetti.

        Sokak kedilerin böylece soğuktan korunabileceklerini ifade eden Salman, şunları söyledi:

        "Sokaktaki canlarımızın kötü hava koşullarından etkilenmemesi için önümüzdeki haftaya kadar kentimizde özellikle kedilerin daha çok bulunduğu alanlar tespit edilip buralara kurulumları yapılacak. Geri dönüşümden elde edilen malzemeler kullanılarak yapılan kedi evleri plastikten imal edildi. Bu sebeple taşınması ve temizlenmesi kolay olacak. Türkiye’de benzerleri bulunuyor ancak geri dönüşümden imal edilmesi, kedilerin birbiriyle kavga etmemesi için ayrı girişlerin yer alması, uzun vadeli ve kullanışlı olması sebebiyle Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor."

        - Temi̇zli̇k personeline kışlık eki̇pman

        Yalova Belediyesi bünyesine temizlik hizmetlerinde çalışan personele yağışlar öncesinde kışlık ekipman dağıtıldı.

        Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kentin en zor işini yapan temizlik işçilerinin mevsim şartlarından olumsuz etkilenmemesi için tüm önlemleri aldıklarını kaydetti.

        Temizlik konusunun Yalova'nın sorunları arasında üst sıralarda yer aldığını belirten Salman, şunları kaydetti:

        "Almış olduğumuz radikal kararlar doğrultusunda bu sorunu en alt seviyelere indirdik. Halkımızın en çok şikayet ettiği konuların başında gelen bu sorun şimdilerde bitme noktasına geldi. Temizlik konusunda kendimizi sürekli olarak güncelliyoruz. Eksik olan noktalara takviyeler yapıyor, halkımızdan gelen talepleri anında değerlendiriyoruz. Kentimizin en zor işini yapan mesai arkadaşlarımın da bu hizmeti verirken en iyi şartlara sahip olmaları gerekiyor."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler